Ana Sayfa BASKETBOL 9 Mart 2016

Çekmeköy’ün başarılı kadın hareketi

Çekmeköy’ün başarılı kadın hareketi Çekmeköy Belediyesi Kadın Basketbol takımı, Kadınlar Günü münasebetiyle bir araya gelerek, “Kadın isterse, imkansızı başarır” mesajı verdi.

Çekmeköy Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, kurulduğu ilk yılda elde ettiği üst üste galibiyetlerle bir üst lige çıktı ve Çekmeköy’ün ismini spor dünyasının üst sıralarına yazdırdı. Gençlerin sporla buluşması ve genç kızların hayallerinin peşinden koşması için kurulduğu ilk günden itibaren sosyal sorumluluk misyonu üstlenen Çekmeköy Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya gelerek bir mesaj yayınladı.

Takım, kadının gücüne vurgu yaptığı mesajda şunları ifade etti: “Kadın erkek ayrımı yapmak yerine insan kimliğimizin altında birleşmeyi denesek, herkes kendi ilgi alanları ve yetenekleri çerçevesinde yaşama hakkına sahip olabilse; hoşgörü, sevgi ve saygı ortak paydasında buluşabilsek dünya daha yaşanılabilir bir yer olur. Kurulduğumuz ilk günden beri başarıyı hedefledik. Maçlarımızı hem takımımız, hem ilçemiz hem de hayal kuran genç kızlarımız için oynadık. Kadınlar isterse, önüne çıkan tüm engelleri yıkar ve imkansızı başarır. Bizler gençlerimize, ‘hayallerinizin peşinden koşun, bugün olmazsa yarın mutlaka gerçek olacaktır,’ diyoruz. Anneler ve babalar kız çocuklarınızın erkek çocuklarınızdan farkı yok sadece onların eşit şartlarda büyümesine imkanı verin; sizleri daha çok gururlandıracaklarını göreceksiniz.”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda; “Hayatın her alanında sarf ettikleri emeklerle nesilleri şekillendirme gücüne sahip kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kurulduğu ilk senede başarıdan başarıya koşan kadın basketbol takımımız, amacımıza uygun olarak çok güzel bir örnek oldu. Kadınların güçleri pozitif ayrımcılık bir yana fırsat eşitliği verildiğinde bile olmazı olduracak boyuttadır. Bunu hepimiz annelerin çocukları için yaptıklarında görebiliriz,” dedi.

selyus