Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Şubat 2016

İBB’nin mutfağında madalya bolluğu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi aşçıları, Türkiye’nin en prestijli gastronomi yarışmasında 10 altın, 15 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne damgasını vurdu.

Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, istihdam ve nitelikli eleman yetiştirmeye destek ilkesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki eğitim merkezi öğrencilerine Sosyal Tesisler ve Lojistik Destek Merkezi mutfaklarında oryantasyon eğitimleri veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mesleki gelişimlerine katkı sağlaması ve deneyim kazanmaları amacıyla bu yıl düzenlenen yarışmalara çırakları da dâhil etti. Geleceğin mutfak şefleri, yarışmalarda Balık ve Ana Yemek kategorilerinde üstün bir performans sergileyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 2 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya kazdırdı.

FUAR ALANININ GÖZDESİ SOSYAL TESİSLER STANDI OLDU

İstanbul Mutfak Günleri kapsamında, alanında söz sahibi pek çok firma stant açarken en çok ziyaretçiyi ise Sosyal Tesisler standı ağırladı. Dört gün süresince çeşitli ikramların sunulduğu Sosyal Tesisler Standı, ziyaretçilerden tam not aldı.

GELENEKSEL TATLARIMIZ YABANCI KATILIMCILARI BÜYÜLEDİ

Fuar süresince Osmanlı şerbeti, salep ve simit gibi Türk kültürüne özgü geleneksel tatları da katılımcılarla buluşturan Sosyal Tesisler standı, yerli ziyaretçilere nostalji yaşatırken yabancı ziyaretçilere ise alışık olmadıkları lezzetleri sundu. Salep ve Osmanlı şerbetlerini ilk kez tadan pek çok yabancı katılımcı tarif istemeyi de ihmal etmedi

MOBİL BÜFELER HER YERDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü olağanüstü durumda ve büyük organizasyonlarda halkın gıda gereksinimlerine acil çözümler üretmek için tasarladığı hizmet araçları olan Mobil Büfeler’den birini dört gün süresince fuar alanında tuttu. Böylece bir yandan Mobil Büfelerin bilinirliliği sağlanırken bir yandan fuar ziyaretçilerine çeşitli ikramlar yapıldı.

selyus