Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Şubat 2016

İsmail Erdem Sudanlı meslektaşlarını ağırladı

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sudan’ın 5 eyaletine bağlı 15 Belediye Başkanı ile bir araya geldi.

İstanbul’a gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Sudan’ın 5 eyaletine bağlı 15 Belediye Başkanı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in misafiri oldular.

Sancaktepe’de 4 Şubat Perşembe günü gerçekleşen buluşmada Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanısıra Sudan’ın Kızıl Deniz, Doğu Nil, Güney Darfur, Doğu Darfur, Orta Darfur eyaletine bağlı 15 Belediye Başkanı ve başkan yardımcıları hazır bulundu.

Sudanlı misafirleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan İsmail Erdem, Sudan Heyeti’ne Sancaktepe ve Sancaktepe Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık 350 bin nüfusa sahip olan Sancaktepe’nin yaptığı yatırımlarla hızla gelişen bir kent olduğunu belirtti. Başkan Erdem, “ Tüm insanları ve tüm semtleri aynı sevgi ve şefkatle kucaklayan, kenti bütünüyle düşünen, kentin geçmişten günümüze uzanan tüm değerlerine sahip çıkıp,  geçmişle günümüz arasında köprü görevini üstlenen bir anlayış” olduğunu söyledi.  Sancaktepe’de yaklaşık altı yıl içerisinde istikrarlı yükselişin olduğunu belirten Başkan Erdem,” Yapılan tüm proje ve hizmetlerin merkezinde ise insan yer alıyor”  dedi.

Sudan’da bağlı bulundukları eyaletlerde kalkınmayı amaçladıklarını ifade eden Sudanlı Belediye Başkanları, “Türkiye’nin ve Sancaktepe’nin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Altyapı, üstyapı ve sağlık alanlarında yardıma ve yatırıma ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye ve İstanbul’daki gelişmeleri biliyoruz ve bu nedenle işbirliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Heyette bulunanlar yaptıkları ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek konukseverliğinden ötürü Başkanımız İsmail Erdem’e teşekkür ettiler.

selyus