Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Ocak 2016

Pendik Belediye’nin uygulamalarında vatandaş memnuniyeti

Hizmet kalitesinde ve zamanı verimli kullanmada hissedilir bir iyileşme yaşandığını ifade eden vatandaşlar “Artık birçok alanda belediyeye gitmeden işlemlerimizi bilgisayar ya da mobil cihazlar üzerinden rahatça takip edebiliyoruz. Hem hizmet kalitesi arttı hem de erişimde kolaylık sağladık, böylece zamanımızı daha rahat yönetebiliyoruz”

Pendik Belediyesinin teknolojiye dayalı hizmetlerinden faydalananların sayısı her geçen gün artıyor.  E-Belediye ve E-Devlet uygulamalarını kullanan vatandaşlar, belediyenin teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla Pendik’i adeta akıllı teknolojide bir marka haline dönüştürdüğünü ifade ettiler.

Belediyeye gelmeden bilgisayar veya akıllı telefonlarla yapılan belediyecilik işlemi 1 yılda 235 bin işleme ulaştı. Vatandaşlar, E-Belediyecilik uygulamalarından faydalanarak birçok işlemi yerine getirdi. Hizmet kalitesinde ve zamanı verimli kullanmada hissedilir bir iyileşme yaşandığını ifade eden vatandaşlar “Artık birçok alanda belediyeye gitmeden işlemlerimizi bilgisayar ya da mobil cihazlar üzerinden rahatça takip edebiliyoruz. Hem hizmet kalitesi arttı hem de erişimde kolaylık sağladık, böylece zamanımızı daha rahat yönetebiliyoruz.” görüşünde birleştiler.

“ÖZELLİKLE SOĞUK HAVALARDA KOLAYLIK SAĞLIYOR”

Yaşar Akkaya (Terzi ):  Torunlarımın yardımıyla internet kullanıyorum. Pendik Belediyesi’nin sitesinden vergi borçlarımı öğrenebiliyorum. Bu durum özellikle soğuk havalarda bana büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda belediyeye gitmek zorunda kalmadığım için yorulmamış oluyorum.

“MUHTARLIĞA GELENİ E-BELEDİYEYE YÖNLENDİRİYORUM”

Hikmet Sezer (Güllübağlar Mahalle Muhtarı): Mümkün olduğu kadar teknolojiyi kullanmaya çalışıyorum. E-Belediye sayesinde oturduğunuz yerden vergi borcunuzu ödeyebilmek gibi  bir imkana kavuşmuş oluyorsunuz. Muhtarlığa gelen vatandaşlarımı da E-Belediye’ye ve E-Devlet’e yönlendirmeye çalışıyorum.

“TEKNOLOJİYE YATIRIMI DESTEKLİYORUM”

Murat Karcı (Esnaf): Pendik Belediyesinin teknolojiye yatırımlarını destekliyorum. Belediye bir adım önümde olmasına rağmen ben de mümkün olduğu kadar E-Belediye ve E-Devlet’i kullanmaya çalışıyorum. Bu işin en güzel yanı, istediğiniz yerden işleminizi yapabiliyor olmanız.

“BELEDİYENİN UYGULAMASI TELEFONUMDA”

Recep Aydın (Emlakçı): Teknolojiyi seviyorum. Cep telefonumda Pendik Belediyesi’nin uygulaması mevcut. E-Belediyeyi daha çok buradan kullanıyorum. Biz emlakçılar için E-Belediye gerçekten bir ihtiyaç. Kiralık veya satılık ev için gelen vatandaşları gezdirmeden önce Kent Bilgi Sistemi’ne girerek lokasyonunu bilgisayar başında gösteriyorum. Bu da hem vatandaşa hem de bize büyük zaman tasarrufu sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Belediyenin uygulamasını tüm emlakçılara tavsiye ediyorum.

“YOL PARASINDAN TASARRUF ETTİRİYOR”

Ersin Özağaç (Esnaf): Pendik Belediyesini teknolojiye yatırımından dolayı tebrik ediyorum. Emlak vergisi olsun, çevre temizlik vergisi olsun tüm bu işlemleri internet üzerinden halledebiliyorum. Zamana önem veren ve boşuna belediyeye giderek yol parası vermek istemeyen herkesi E-Belediye kullanmaya davet ediyorum.    

selyus