Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Nisan 2015

Şahan, “Yapacağız, yapıyoruz ile Kadıköy 25 yıl kaybetti”

Kadıköy Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, “Yapacağız, yapıyoruz zihniyetinin Kadıköy’e 25 yıl kaybettirdiğini ve 5 yıl daha kaybedilecek zaman olmadığını” dedi.

Kadıköy Belediye Meclisi Nisan ayı 10 Nisan Cuma günkü 5. oturumunda faaliyet raporu görüşmeleri, Kadıköy Belediye yönetimi muhalefetin yoğun eleştirileriyle karşı karşıya kaldı. Faaliyet raporu üzerine AK Parti Grubu adına söz alan ve Kadıköy belediye başkanı ile ekibini tebrik ederim, Kadıköy’ün kaybettiği 25 yıla 1 yıl daha eklediniz diyerek söze başlayan Kadıköy Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan, “Sayın başkanı dinledim. Konuşmanın ilk kısmında başkanı tanımayan Kadıköy’ dışından akademisyenleri çağırsak başkanı dinlese muhalefet meclis üyesi eleştiri yapıyor zanneder. Sayın başkan dert yanmanın yeri bura değil. Siz 270 bin oy aldınız. 39 meclis üyeniz var. Halk size yetki verdi, mazeret üretmeyin, maharet üretin. Sayın başkan siz belediye başkanısınız, halk sizden hizmet bekler” dedi.

YAPACAĞIZ, YAPIYORUZLA 25 YIL KAYBEDİLDİ

Kadıköy’e 1 yılda hiç bir şey yapılmadığını halka soracağız ve yapacağız yapıyoruz diye zaman geçtiğini söyleyen Şahan, Aykurt Nuhoğlu’na seslenerek “Sizden önceki başkana bakarak Kadıköy’de 20 yıl başkanlık yapmayı planladığını ve ilk 5 yıl halka sorarım, 2.5 yıl planları yaparım, 3.5 yıl hayata geçiririm, 4.5 yıl açılışları yapar belediye başkanlığından emekli olurum diye düşündüğünüzü, bu zihniyetin Kadıköy’e 25 yıl kaybettirdiğini ve 5 yıl daha kaybedilecek zamanı olmadığını” söyledi.

“KADIKÖY VE KADIKÖYLÜLER BU YÖNETİM ANLAYIŞINI HAKKETMİYOR”

Kadıköy Halkının daha fazla zaman kaybetmeyi hakketmediğini de ifade eden Şahan “Sayın başkan bir şeyler yapmak için biranevveller harekete geçilmesi lazım. Kadıköy’de ortaya bir şey koymamanın, Kadıköy’e herhangi bir eser bırakmamanın, Kadıköy’e bir şey kazandırmamanın yanı sıra, günlük siyasi çekişmelerle, ülkemiz genelinde gelişen siyasi olaylardan siyasi rant elde etmenin gayreti içinde olan Aykurt Nuhoğlu’nu eleştiriyoruz. Ayrıca, Kadıköy ve Kadıköylülerin bu yönetim anlayışını hakketmediğini belediyenin muhalif meclis üyeleri olarak özellikle belirtmek istiyoruz. Sayın belediye başkanının bir yıllık süre zarfında yapacağı projelerle ilgili herhangi bir şekilde gayret sarf etmediği gibi muhalefet meclis üyeleri olarak bizlerle de hiçbir şekilde biraraya gelip Kadıköy’ün projeleriyle ilgili hiçbir şeyi tartışmamıştır. Seçim dönemi Kadıköy’e vadettiği projelerle ilgili hiçbir eser ortaya koymamıştır. Kadıköy halkının böyle bir yönetim anlayışı içerisinde daha fazla zaman kaybetmemesi gerektiğini ifade ettik” şeklinde konuştu.  

“FİKİRTEPE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”        

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun Fikirtepe konusunda da samimi olmadığını belirten Ömer Şahan, “Fikirtepe’de inşaat firmalarının ruhsatlarını aldığını, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanları başta olmak üzere İstanbul’un her yerinde bulunan reklam panolarında ve ulusal gazetelerde belediye başkanının da yakından tanıdığı bu inşaat firmalarının tanıtım reklamları olduğunu söylüyoruz. Ya bu inşaat firmaları ticaretten anlamadıkları, yada sayın belediye başkanının söylediği gibi kaosa giden yerde insanlara daire satışı yaparak onları kandırdığını ifade ettik” diye konuştu.

ATATÜRK MÜZESİNİ YAPMAKTAN HEP KAÇTI

Şahan, “Bir konuyla ilgilide belediye başkanına açık sitemlerimi buradan yapmak istiyorum. Hem stratejik plan hem de bütçe görüşmelerinde Kadıköy’le ilgili görüşlerimizi dile getirdik. Özellikle Kadıköy’de Başöğretmen Gazı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğundan eğitim hayatı kısmını kapsayan yaşadığı süreci anlatacağımız bir müzenin bir bilgi evinin oluşturulmasıyla ilgili fikirlerimizi buradan paylaştık. O günden sonra belediye başkanı bizimle bir kere irtibata geçmedi. “Sayın Ömer Şahan, sayın AK Partili meclis üyeleri, sizin Atatürk’le ilgili bir projeniz var. Çok olumlu bir proje, onunla ilgili ne yapmamız gerekiyor, gelin bir masanın etrafında toplanalım” demedi. Eğer AK Parti bunu söylüyorsa mesele Mustafa Kemal Atatürk’te olsa, mesele Cumhuriyetin değerleri olsa bu konuların hiç birisine yanaşmayacağı algısı bizde oluştu” dedi.  

İKTİDAR VE İBB KADIKÖY’Ü KÖY OLMAKTAN KURTARDI

AK Parti Türkiye’de 13 yıldır en iyisini yaptığı gibi Kadıköy’de de muhalefetin en iyisini ve en doğrusunu ortaya koymuştur ve koymaya da devam edecektir diyen Kadıköy Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen Kadıköy’e eser kazandırmak için bir yıllık süre zarfında bütün gayretimizi ortaya koyduk. Gerek İstanbul Büyükşehir Belediyemizle gerekse merkezi Hükümetimizin yapacağı çalışmalarla ilgili inisiyatif alarak Kadıköy’e ciddi projelerin yapılması için destek sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bostancı’dan Hasanpaşa’ya kadar olan yol güzergahındaki refüjlerin ağaçlandırılmasını takip ediyoruz. Büyükşehir belediyemiz yıllardır İstanbul’a sayısız eser kazandırdığı gibi Kadıköy’e de eserler kazandırarak Kadıköy’ü köy olmaktan kurtarıp modern bir kent haline dönüştürmüştür”

“İSPAT EDEMEZ İSE MÜFTERİDİR”

Muhalefet meclis üyelerinin eleştirilerine cevap vermek üzere kürsüye çıkan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun ilk cevabı bir iftira olduğunu söyleyen Ömer Şahan, “AK Parti İl Binasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyleyen başkan Nuhoğlu, bu söylediğini ispat etmek zorundadır. İspat edemez ise müfteridir. Ortaya bir eser koyamamanın yüzsüzlüğüyle bir de böyle iftira atması Kadıköy adına Kadıköylülere bir hakarettir. Bu iftirayı hukuki yollarla takip edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.  

Etiketler:
selyus