Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 22 Ağustos 2017

Sancaktepe Belediyesi Mehter Takımı, İtalya Moena Kasabası’nda Türk Festivali’ne katıldı

İtalya Toronto bölgesi Alp dağlarının eteklerindeki Moena kasabasında, 2. Viyana Kuşatması sonrası kasabaya sığınan yeniçeri “Balaban Hasan”ı anmak için 323 yıldır düzenlenen Türk Festivali, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

İtalya’nın “Türk kasabası” olarak da anılan Moena kasabasında 300 yıldır düzenlenen Türk Festivali, bu yıl İstanbul Sancaktepe Belediyesi Mehteran Takımı geçit töreniyle renklendi. Rivayete göre, yeniçeri “Balaban Hasan”ın 2. Viyana Kuşatması sonrasında, Alp dağlarının kolu olan Manzori’nin eteklerindeki Moena kasabasına sığınması, kendisini kasaba halkına sevdirmesi ve yaşamını burada sürdürmesi, kasabada her yıl Türk Festivali düzenlenmesine vesile oldu.

Moenalılar, 300 yıldan uzun bir süredir, son yılları resmi olmak üzere her yıl ağustos ayında düzenledikleri festivalde Türk kültürünü yaşatıyor. Türkiye de hem resmi olarak hem de sivil toplum kuruluşları aracılığıyla festivalde varlık gösteriyor ve Moenalılara Türk kültürünü tanıtmaya çalışıyor. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İtalya Şubesinin destek verdiği festivalde, bu yıl bir ilke imza atıldı ve Sancaktepe Belediyesi Mehteran Takımı, kasaba merkezinde geçit töreni yaptı.

Renkli görüntülerin oluştuğu Festivale bu yıl, İtalya’nın kuzeyinde yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Almanya, Avusturya, İsviçre ve Hollanda’dan da çok sayıda gurbetçi katıldı.

İlginizi çekebilir

Allah korkusu olmayınca..!!

Allah korkusu olmayınca..!!

selyus