Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 21 Haziran 2020

Sancaktepe’de Alaaddinoğlu Camii’nin yeniden yapımı için temel atıldı

Sancaktepe Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi’nde yapılacak olan Alaaddinoğlu Camii’nin temel atma töreni düzenlenen programla gerçekleşti. Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, temel atma törenine katılarak bir konuşma yaptı. 

Geçen yıl Eylül ayında merkez üssü Silivri’de meydana gelen depremde ağır hasar görmesi nedeniyle Sancaktepe Belediyesi tarafından yıkılan İnönü Mahallesi’nde bulunan Alaaddinoğlu Camii’nin temel atma töreni Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün katılımıyla gerçekleşti.

16 Haziran Salı günü gerçekleşen temel atma törenine Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün yanısıra Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alaaddinoğlu Camii hocası İsmail Koç’un okuduğu Kur’an tilaveti ile başlayan programda söz alan Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü yaptığı konuşmada “Dinine, milli ve manevi değerlerine ve kendi öz benliğine sahip çıkacak nesilleri yetiştirmede camilerimizin rolü büyüktür. Camilerimizin hizmete girmesi adına gereken ne varsa yerine getirmeye ayrı bir hassasiyet göstermekteyiz. Camilerimiz tarih boyunca hem ibadet, hem de insanları eğitmek için kullanılmıştır. Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da merkez üssü Silivri’de meydan gelen deprem sonrası ağır hasar gören Alaaddinoğlu camini yıktık ve yeniden yapıyoruz. Camimizin yeniden yapım aşamasında destek ve katkısını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan’ın yaptığı duadan sonra Başkan Av. Şeyma Döğücü ve protokol butona basarak temele ilk harcı döktüler.

selyus