Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Kasım 2017

Sancaktepe’ye Kırgızistan’dan kardeş şehir

Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programları” kapsamında Sancaktepe Belediyesi ve Kırgızistan’ın Balıkçı Şehri, imzaladıkları protokolle kardeş şehir oldu.

İki kent arasındaki kültürel ve dostluk bağlarını güçlendirecek kardeşlik protokolünü,  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile Balıkçı Belediye Başkanı Almaz Mambetov törenle imzaladı. İki şehir arasındaki 23 Kasım 2017 tarihinde imzalanan törende heyecanlı ve dostane birlik havası esti.

“UZAKLARDA BULUNANLARLA DOSTLUĞUMUZUN PEKİŞECEĞİNE İNANIYORUM”

Başkan İsmail Erdem, yapılan anlaşmadan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Kardeş şehir ilişkilerinde umulan, ilişkilerin aralıksız sürdürülmesidir. İki kent arasında yaşanan güzel gelişmelerin ve kültürel etkinliklerin gelişeceğini düşünüyorum. Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üye iki kent birbirine daha da yakın olmalıdır. Uzaklarda bulunanlarla dostluğumuzun pekişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Erdem, dostluğun geliştirilmesini hedefleyen kardeşlik protokollerinin sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

“KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Balıkçı Belediye Başkanı Almaz Mambetov ise kardeş şehir ilişkilerinin başlamasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kardeş şehir ilişkilerine çok önem veriyoruz. İki şehir arası kardeşlik ilişkilerini daha da derinleştirmek istiyoruz” dedi.

İmzaların ardından Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kırgızistan’dan gelen misafir Belediye Başkanlarını ilçede yapılan eserleri gezdirerek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

selyus