Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Şubat 2023

Şile’nin gelecek 100. yılına imza atacak olan projelerde adım adım sona yaklaşılıyor

Başkan Ocaklı, “Şile Belediyesi yeni hizmet binası, Hükümet Konağı Projelerimizin kaba inşaat çalışmaları hızla sürerken eski cezaevi olarak bilinen noktada Gençlik Merkezi projemizin neredeyse sonuna geldik. Ayazma Plajı projemizde gerçekleşen çalışmaların sonunda ilçemizin örnek plajlarından biri olarak gösterilecek. Bunun yanında söz verdiğimiz gibi Ağva’da yeni Belediye Hizmet Binamızı ve Kültür Merkezimizi hizmete açtık.”

Şile Belediye Başkanlığı tarafından ilçenin dört bir noktasında yapımına başlanan ve Şile’nin gelecek 100.yılına cevap verecek olan projelerde adım adım sona doğru yaklaşıldığı görüntülere yansıdı.

Şile’nin geleceğine yön verecek 3 önemli projenin inşa çalışmaları hummalı bir şekilde devam ederken Şile Belediyesi Hizmet Binası ve Hükümet Konağı, Şile Bezi Üretim Tesisinde kaba inşaatlarında çalışmalar tam hız sürüyor. Aynı şekilde Ayazma Plajı Kum Üzeri Tesis ve Kıyı Düzenleme çalışmaları da sezona yetiştirilmek üzere tam hız devam ediyor.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre Çavuş Mahallesi, 96 ada, 7 parsel üzerinde Gençlik Merkezi projesi 3650 m² alan üzerinde projelendirilmiş ve kaba inşaatında sona gelinerek peyzaj çalışmalarına geçildiğine dikkat çekildi.

Gençlik Merkezi Projesinin 50’li yıllarda Adalet Bakanlığı’nın tip projesine göre, geleneksel taş mimarisiyle, dönemin kasaba tipi cezaevi olarak hizmete giren tarihi Şile Cezaevi Belediye Başkanlığı tarafından projelendirilerek kütüphane olarak yeniden hayata geçirilmesi hedeflenmiş. Şile tarihinde önemli bir yer tutan, belli yaşın üstündeki tüm Şile’li vatandaşların hatırasında yeri olan eski cezaevinin tarihi dokusunu bozmadan mevcut taşları restore edilerek gelecek nesillere aktarılması amaçlanmıştır denildi.

Proje kapsamında 1 adet İlçenin Mimari Kültür yapısına uygun Gençlik Merkezi Binası. Bodrum kat ve ayrıca iki kattan oluşmakta. Bodrum katta 185 m² alanda;  kantin, idari ofis, tesisat odası bulunmakta. Zemin katta 185 m² alanda; 4 adet derslik, 2 adet toplantı odası yer almakta. Birinci kattaysa 225 m² alanda; kütüphane, has oda, sergi holü, derslik ve ofis var. Tarihi bina (cezaevi) tek kat, 255 m² alandan oluştuğu. Zemin katta; sergi salonu, kütüphane ve okuma alanlarının bulunduğu ve Cezaevinin çatısı açılır kapanır cam paneller şeklinde tasarlanmıştır denildi.

Şile Bezi Üretim Tesisi Projesi hakkında yetkililer İlçenin Kızıldağ Sokağı 7 ada, 988 parsel üzerinde bulunan Şile Bezi Üretim Tesisi 1450 m² alan üzerinde projelendirildiği ayrıca Toplam inşaat alanı 1160 m² olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca Mimari proje içerisinde 1 adet bay mescit, 1 adet bayan mescit, 1 adet bay wc, 1 adet bayan wc, 1 adet teknik ofis, 1 adet rezerve atölye, 390m2 asma kat alanları yer aldığını dikkat çektiler.
Proje kapsamında Şile Bezi Üretim Tesisinin içinde yer aldığı öte yandan tesiste 58 m² Satış Alanı, 99 m² Dikiş / Nakış Alanı,97 m² Çözgü Alanı, 33m² Ofis,18 m² Toplantı Odası,39 m² Yemekhane,23 m² WC 196 m² Atölye / Sergi Alanı bulunmaktadır denildi.

Şile Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı Projesi hakkında da yetkililer; mevcut kamu yapılarının birbirinden ayrık olması, vatandaşın mekânsal ihtiyaçlarına karşılık verememesi nedeniyle, ilçe merkezinde bulunan kamu yapılarını aynı alanda toplayarak bir yönetim merkezi oluşturmak istenildiğini söylediler.

Öte yandan; kentin büyümesi, nüfus yoğunluğunun artmasıyla birlikte, buna bağlı olarak artan personel sayısına mevcut yapıların yeterli olmaması, Kullanımda olan Kaymakamlık ve Belediye hizmet birimlerimizin birbirinden ayrık olması sebebiyle, vatandaşın mekânsal ihtiyaçlarına karşılık verememesi, mekânsal farklılıkların, ayrı yerleşkelerde bulunan birimlerin organize olarak çalışamaması nedenleriyle birlikte bütüncül bir tasarım yaklaşımı ile,  kamunun ihtiyaçlarına cevap verebilen, vatandaşa daha kaliteli hizmet vermek adına, yeni bir yapıya ihtiyaç olması sebebiyle; Balibey Mahallesinde Atatürk Caddesi, 42 ada 120 parsel üzerinde toplam 22.798 metre kare alanda 2 blok şeklinde tasarlanan projede belediye hizmet binamız bodrum kat zemin kat birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 5000 m2 alandan oluşmakta denildi.

Kaymakamlık Binası ise yine aynı alan içerisinde bodrum, kat zemin kat, birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 5000 m2 alandan oluşmaktadır. Kaymakamlığın ayrı binalarda hizmet veren tüm birimleri aynı yapı içerisinde toparlanarak ilçenin yeni yönetim merkezi oluşturulmuş olacağına dikkat çekildi.

“ŞİLE İÇİN ÇALIŞIYORUZ İLÇENİN GELECEK YÜZ YILINA HİZMET VERECEK VE ŞİLE’YE YAKIŞAN PROJELER İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ…”

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı “2019 yılında göreve geldikten kısa zaman sonra tüm Dünya’da olduğu gibi, ülkemizde dolayısıyla ilçemizde pandemi süreci ile mücadele ettik. Hedeflediğimiz projelerimizi birer birer hayata geçirmek normal hayata döndükten hemen sonra hızla başladık. Şile Belediyesi yeni hizmet binası, Hükümet Konağı Projelerimizin kaba inşaat çalışmaları hızla sürerken eski cezaevi olarak bilinen noktada Gençlik Merkezi projemizin neredeyse sonuna geldik.

Ayazma Plajı projemizde gerçekleşen çalışmaların sonunda ilçemizin örnek plajlarından biri olarak gösterilecek. Bunun yanında söz verdiğimiz gibi Ağva’da yeni Belediye Hizmet Binamızı ve Kültür Merkezimizi hizmete açtık. Sağlık Merkezi yeni hizmet binası bitti. Şile Devlet Hastanemize devri yapıldı bir koordineli çalışacaklar. Bizde belediye olarak her zaman olduğu gibi gereken lojistik desteği sağlıyoruz. Bunun yanında Ağva Bayraklı Tepede yer alacak olan ve vatandaşlarımızın hizmetinde olacak tabiat parkı projemiz ile ilgilide çalışmalarımız başlayacak ancak kurul oluru beklemekteyiz. Ayrıca Ağva Aşıklar yolu projemizin de hazır olduğunu bilindiği gibi daha önce açıklamıştık bu konuyla ilgilide DSİ yetkililerinden gelecek olan olur raporlarının ardında bu çalışmamızda hızla başlayacak.

Ağva Merkezinde yer alan ancak zaman içerisinde hizmette yetersiz kalan Ağva Karakol binası yenilenecek. Bu konuda Bakanlık yetkililerinin olurlarını aldık ve kısa zamanda bu çalışmalarımızda başlayacağını müjdelemek isterim dedi.

Başkan Ocaklı; “Şile Kızılcaköy Mahallesi 2996 ada 3 parsel üzerinde kısa zaman sonra başlayacak olan Kızılcaköy Köy Konağı Hizmet Binası projesinin parsel alanın 362 m² olup; toplam inşaat alanı 560 m²dir. Bodrum, zemin kat ve birinci kattan oluşmakta olduğunu, Bodrum katta; Kızılcaköylü vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek birçok etkinliğe yönelik toplam 220 m2 çok amaçlı etkinlik salonu ile servis mutfağı yer almakta.

Zemin katta; toplam 155 m² alan üzerinde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek adına muhtar odası, mahalle derneği odası, ıslak hacim alanlar ve ticari ofis yer almaktadır. Birinci kattaysa toplam 185 m2alan üzerinde yörenin kültürel değerlerini yaşatmak için ve ayrıca gerektiğinde yerel etkinliklere de ev sahipliği yapacak kır kahvesi konseptinde tasarlanan 125 m² alana sahip köy kahvesi ile mutfak alanı ve ıslak hacim alanlar yer almakta bu projemiz Kızılcaköy Mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı açıklamalarına şöyle devam etti:c “Şile Belediyesi olarak İlçemiz genelinde hedeflediğimiz ancak pandemi nedeniyle gecikmeli olarak başladığımız projelerimizin bir kısmını hayata geçirdik ama büyük projelerimiz içinde Ankara, Şile arasında adeta mekik dokurken yeni projelerimizin de yolda olduğunu belirmek isterim. Bilindiği gibi Belediye Meydanımızda yenilenme çalışmalarına başladık. Hedefimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yetiştirmek. Bununla birlikte Üsküdar Caddesi üzerinde de ufak dokunuşlarla yenileme çalışmalarımız olacak. Öte yandan Otoban Bağlantı yolu ve Vasiyet Tepesinden Kent Meydanı istikametli aydınlatma çalışmalarımız sürmektedir. İlçemizin kimliğine uygun ve hak ettiği değere kavuşması için ben ve ekip arkadaşlarımız İlçemizin 100 yılına cevap verecek olan projeler için hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Kaynak: Nurcan Kırcalı / Haber Şile

selyus