Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 1 Haziran 2021

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Temeli atılan KİPTAŞ projesi için belediye meclislerinden karar alınması lazım”

Başkan Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, TBMM’den konuyla ilgili çıkan karar uyarınca, belediye meclislerinden karar alınması gerektiğini ve bu nedenle imar planları uygulamasında sorun yaşanabileceği ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, Anadolu Yakası’ndaki yeni sosyal konut projesi, “Tuzla Meydan Evleri”nin temelini attı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki şantiye alanında gerçekleştirilen temel atma töreninde; Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve İBB üst yönetimi hazır bulundu. Törende, ilk konuşmayı KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptı. Projenin detaylarıyla ilgi bilgiler paylaşan Kurt, “insan odaklı” bir iş anlayışına sahip olduklarını vurguladı. Sosyal projeler ve kentsel dönüşüm konusunda adı geçen bir şirket olarak anılmak istediklerinin söyledi.

“BU PROJENİN İMAR PLAN UYGULAMASINDA SORUN YAŞANABİLİR”

Temel atma töreninde söz alan Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, İBB ve KİPTAŞ’a, Tuzla’da başlattıkları bu projeden dolayı teşekkürlerini iletti. Proje içerisinde kreş hizmetinin yer alacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazıcı, projenin ruhsatlandırılmasında bazı sorunlar olduğunu iddia etti. TBMM’den konuyla ilgili çıkan karar uyarınca, belediye meclislerinden karar alınması gerektiğini savunan Yazıcı, bu nedenle imar planları uygulamasında sorun yaşanabileceği görüşünü ileri sürdü.

İMAMOĞLU, İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN GELDİĞİNİ SÖYLEDİ

İBB Başkanı İmamoğlu, kendisinin de inşaat sektöründen gelen bir kişi olarak benzer projeler ürettiğini kaydetti. “Aslında şehre sırtını dönen, şehirden uzaklaşan, hele hele aslında çok övündüğümüz kendi komşuluk ve mahalleli kültüründen tümden uzak ve bize yakışmayan, dünyanın birçok çağdaş şehrinde hiç ama hiç görmediğiniz bir usulü, bir gelenek haline getirdik”

selyus