Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Temmuz 2022

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı: “Kurban Bayramı’nda yeryüzü bir iyilik sofrasıdır”

Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, “Kurban Bayramı’nda yeryüzü bir iyilik sofrasıdır. Bu iyilik sofrasının bir ferdi olan, bir misafiri olan bütün Müslümanların, bütün insanların bayramını tebrik ediyorum. Hacılarımızın ibadetleri makbul, Kurban Bayramımız mübarek olsun” dedi.

Kurban Bayramı’nın kurtuluşun, kucaklaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, kardeşliğin bayramı olduğunu ifade eden Başkan Yazıcı şu ifadelere yer verdi.

“Sevgili Tuzlalılar, aziz İstanbullular, kıymetli hemşehrilerim, bir Kurban Bayramı’na daha eriştik. Şükürler olsun. Bugünlerde yeryüzü, Hz. İbrahim’in imanına şahit oldu. Hazreti İsmail’in sadakatini gördü. Bugünlerde yeryüzü, insanlığın masuniyetinin ilahi olarak teyit edilmesine sahne oldu. Kurban Bayramı aynı zamanda hac mevsimidir. Hazreti Adem ve Hazreti Havva’nın buluştuğu Arafat, Hazreti Hacer’in, fiili duayla su aradığı Safa ve Merve Tepeleri ve yeryüzünün ilk mabedi Kabe bir mahşer yeridir.

Bugün: Eller semada, İslam alemi, insanlığın iyiliği için topyekûn duadadır. Kurban Bayramı; kurtuluşun, kucaklaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, kardeşliğin bayramıdır. Kurban Bayramı’nda yeryüzü bir iyilik sofrasıdır. Bu iyilik sofrasının bir ferdi olan, bir misafiri olan bütün Müslümanların, bütün insanların bayramını tebrik ediyorum. Hacılarımızın ibadetleri makbul, Kurban Bayramımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Yazıcı, daha sonra geleneksel hale gelen, Tuzla Belediyesi personelleri ile belediye hizmet binasında tek tek bayramlaştı.

selyus