Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Mayıs 2019

Tuzla Belediyesi’nin farkı binaya girince başlıyor…

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ / ÖZEL HABER

Yeniliklere açık olan ve “Gönül Belediyeciliği”ni yıllar önce başlatan Tuzla Belediyesi, vatandaşlarla diyaloğunu maksimum seviyede tutmaya devam ediyor. Güler yüzlü hizmet anlayışı ile her gün üstüne koyarak 10 yılı geride bırakan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, göreve geldiği yıllarda başlattığı çok önemli bir hizmetini siz okurlarımızla paylaşmak işitiyoruz.

Hani AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde sloganı olan “Gönül Belediyeciliği”ni Başkan Yazıcı, yıllar önce uygulamaya geçirerek vatandaş memnuniyetini bugün yüzde 85’lere taşıdı.

İnsanlar belediye binasına girdiğinde girişteki halkla ilişkiler elemanları kendisini güler yüzle karşılıyor ve gideceği birimi sorduktan sonra işlemini yapacağı ilgili memura kadar götürüyor. Buraya kadar her şey normal. Tabi bunu da yapan belediye yok denecek kadar.

Tuzla Belediyesi’ni diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise; vatandaş ilgili birimden ayrıldıktan sonra girişteki halkla ilişkiler elamanının “gittiğiniz birimde sizinle ilgilendiler mi, memnun kaldınız mı?” sorusunun cevabı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından dosyalanıp Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya takdim ediliyor.

Yaklaşık 8 yıl önce başlayan bu önemli hizmetin birimlerle ilgili sağlaması sürekli yapıldığı için bir sonraki süreçte memnuniyet her geçen gün artış gösteriyor.

Zaten anketlerde Başkan Yazıcı’dan memnun musunuz? sorusunun yüzde 85 evet cevabında da bu hizmetin önemli bir payı var…

Tabi bu hizmetin yanı sıra Tuzla Belediyesi tarafından bir çok önemli proje hayata geçirildi…

Yine 10 yıldır devam eden bir başka hizmet ise her hafta Perşembe “Halk Günü” yapılmaktadır. Başkan Yazıcı’nın bizzat başında durduğu ve gelen yüzlerce vatandaşla tek tek ilgilendiği “Halk Günü”ünde istek ve şikayetler alınıp ilgili birimlere yönlendirildikten sonra takibi yapılarak bilgisayara işlenmektedir.

Mevlana’nın dediği gibi“Kim olursan Ol Gel” anlayışı ile Tuzla’da ikamet eden tüm vatandaşları kucaklayan Yazıcı, son seçimde de bunun meyvelerini sandıktan topladı zaten…

Her geçen yıl hedef büyüten ve Tuzla’yı örnek bir ilçe haline getiren Başkan Yazıcı’nın seçimlerde söz verdiği projelerden de biraz bahsedelim.

TUZLA İÇİN 77 PROJE  

Tuzla Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi (İlçe Halk Kütüphanesi), 4 Yeni Okul, Açık Hava Kütüphanesi, Hayırsız Ada, Prestij Caddeleri, Yaş Sebze Meyve Hali, Çok Amaçlı Eğitim Merkezi, Sahil 4. Etap, 854 Araçlık Yer Altı Otoparkı, Stadyum, Şehir ve Mübadele Müzesi, Sanat Sokağı, Kentsel Dönüşüm Alanları, Deniz Eğitim Merkezi, Kronik Hastalar Danışma Merkezi, Tuzla Müftülüğü Hizmet Binası, Yeni İbadethaneler, Tuzla Devlet Hastanesi Önü Battı- Çıktı Yol ve E-5 Üzeri İçmeler Meydan Düzenlemesi, İçmeler- Aydınlı Bağlantı Yolu, Mahalle Otoparkları, Tüm İmar Yollarının Açılması, Tuzla’ya Metro, Engelsiz Taksi, Engelli Araçlar Tamir-Bakım ve Yenileme Atölyesi, Engelsiz Sanat Topluluğu, Çocuk Müzesi ve Oyun Alanı, Çocuk Gelişim Merkezi, Mobil Oyun Otobüsü, Hamarat Eller Mobil Satış Aracı, Değişen Oyuncak Dükkanı, Askıdan Hayata, Şifa Mahallesi Meydanı, 20 Yeni Park, Eko Park, Kapalı Pazar Yeri, Akıllı Atık Yeri, 4 Aile Sağlık Merkezi, Bakıma Muhtaç Yaşlılar ve Alzheimer Merkezi, Panik Düğmesi, Kurban Kesim Yeri, Sokak Hayvanları Mobil Rehabilite Aracı, Tuzla Belediyesi Spor Kompleksi, Tuzla Sanat ve Spor Merkezi, Spor Salonları, Tuzla Jimnastik Merkezi, Yüzme Havuzları, Bisiklet Yolu, Binicilik Tesisleri ve Okçuluk Alanı, İnsan Sapanı, (Ebeveynler de Sosyal Medyada, İllüzyon Evi Liselere Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuvarları, Tasarım ve Beceri Atölyeleri.

BU PROJELERDEN BAZILARI

ENGELSİZ SANAT TOPLULUĞU

Başkan Yazıcı, “Sosyal açıdan dezavantajlı bireylerin sanat aktiviteleri ile sosyalleşmesini sağlamak için Engelsiz Sanat Topluluğu kuracağız. Engelli bireylerin özgüven kazanması, kendini başta resim, müzik olmak üzere sanat faaliyetleri ile ifade edebilmesi ve toplumda farkındalığını arttırması için kurulacak Engelsiz Sanat Topluluğu, faaliyetlerini dönemsel organizasyonlarda sunacak.”

TUZLA TEKLİ EĞİTİME GEÇİYOR

Bu yıl tekli eğiteme geçeceklerini dile getiren Başkan Şadi Yazıcı, “Eğitim projelerimize 4 tane yeni okul planladık. Şifa Mahallesi, Mimarsinan’da çifte eğitim bitirirsek Tuzla tamamen geçmiş olacak. Planladığımız alanlarda okul projeleri olacak. Tekli eğitime Kadıköy’den sonra geçen tek ilçe olacağız. Kadıköy’de de çocuk sayısı az olduğu için. Bizde ki çocuk sayısı her halde onları 10 katıdır” şeklinde konuştu.

TUZLA TARİH VE KÜLTÜR AKSI (MÜBADELE AKSI)

Yazıcı, “Tuzla tarihini gelecek kuşaklarımıza tanıtmak, ilçemizin köklü geçmişini hafızalara kazımak için 5 aşamalı tarih ve kültür aksı oluşturacağız. Aks, mübadelenin tarihi simgesi Tahaffuzhane’den başlayarak Tarihi Ayazma Mevkii ile Şehir ve Mübadele Müzesi’ne, oradan da Cumhuriyet Caddesi’ndeki Sanat Sokağı ve Tarihi Köyiçi’ne kadar devam edecek. Mübadillerin Tuzla’daki ilk adımlarını takip eden aks, yerli ve yabancı turistlerin ilçemizdeki gezi güzergahlarının başlangıcını oluşturacak.”

AKILLI ATIK YÖNETİMİ

Başkan Yazıcı, “Akıllı atık yönetimi ile çöp doluluk oranına göre konteynerlerin yerleri belirlenecek, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlanarak karbon ayak izimizi azaltacağız. Akıllı atık yönetimi ile atık toplama hizmetini daha verimli hale getiren bir sistem kullanacağız. Atık konteynerlerine yerleştirilen sensörler vasıtasıyla doluluk oranlarını dijital ortamda online takip edeceğiz. Daha az kaynak kullanarak daha çok atık toplayacağız.”

METRO

Belediye Başkanı Yazıcı, “Metro durdu dedikoduları çıktı ama değil. Bitmedi metro devam ediyor Tuzla’da. Büyükşehrimiz bu konuda devam edecek. Bizim için önemli bir şey var. E5’e paralel giden bu yılın başında açılacak diye söylenen Marmaray’ın açıldığında Tuzla’mızda 3 tane istasyonu sorunu çözülecek. Hatta bu metronun Gebze’ye kadar devam etmesi söz konusu ilçemizin metroya kavuşması söz konusu olacak”

ENGELSİZ TAKSİ PROJESİ

Engellilere yönelik özel projelerin gerçekleştirileceğini söyleyen Yazıcı, “Sosyal projelerimize gelince engelsiz taksiyi geliştiriyoruz. Engelliler için 365 gün çalışıyoruz. Ama engelsiz taksiyi geliştireceğiz İnşallah. Engelli araçları tamir ve bakım yeri atölyesi kuruyoruz. Bu konuda çok talep alıyorduk, yardımcı oluyorduk. Engelsiz araçları tamir, bakım, yenilenmesi olacak. ve ben bunu da bir merkez haline getirerek de tüm engellilerimize gücümüz yetiyorsa ilçe dışından bile gelse onlar için elimizden geleni yapacağız”

TUZLA, İSTANBUL’UN KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ OLACAK

Sanat sokağı için çalışmalarını sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “10 tane binanın istimlakını yaparaktan sanat sokağı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu dönem de kültür ve sanat hayatının Tuzla’da İstanbul’un önemli damarlarından bir tanesi olması için gayret sarf ediyoruz. Eğitim kenti Tuzla derken de hep bunu vurguladık. İnşallah sanat sokağını da hizmete açacağız”

TASARIM VE BECERİ ATÖLYELERİ

Başkan Yazıcı, “‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonumuz kapsamında çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için okullarda “Tasarım ve Beceri Atölyeleri” kuracağız.

6-18 yaş arası öğrenciler

– Yaşam ve Beceri,

– Teknoloji, Fen Matematik

Mühendislik ve Tasarım,

– Görsel Sanatlar,

– Geleneksel Türk El Sanatları,

– Ahşap, Sahne Sanatları,

– Müzik, Zeka Oyunları

– Sportif Etkinlikler Atölyeleri’nde problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerini kazanacak.”

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR MİLLET BAHÇESİ

Başkan Yazıcı, “Akfırat Şehit Ömer Halisdemir Mesire Alanı’nı Millet Bahçesi’ne dönüştürüyoruz.

Şehit Ömer Halisdemir Millet Bahçesi’nde

– Doğa ile başbaşa bir ortamda sosyal tesis

– Mangal Alanları

– Koşu ve Yürüyüş Parkurları

– Spor Aletleri

– Çocuk Oyun Alanları yer alacak.

Kampımızı tüm vatandaşlarımızın günü birlik kullanımına açacağız. 150 dönümlük alanda doğa sporları, macera parkuru, paintball ve oryantiring alanları, İstanbul’da adrenalin tutkunlarının yeni oyun ve eğlence merkezi olacak.”

TUZLA MİLLET BAHÇESİ

Yazıcı, “İstanbul’un en büyük Millet Bahçelerinden birisini Tuzla’ya kazandıracağız. Tuzla Millet Bahçesi’ni Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı yanında 821 dönüm arazi üzerinde kuracağız. Bölgedeki askeri tesisin taşınmasının ardından Tuzla Millet Bahçesi’ni ilçemiz ve İstanbul’a kazandıracağız.”

YENİ İBADETHANELER 

Yazıcı, “Her inanca saygılı yaklaşımımızla ilçemize yeni ibadethaneler kazandırmaya devam edeceğiz.  Cami Mahallesi Şehitler Caddesi üzerinde yer alan Şehit Mezarlığı yanında 600 kişinin birlikte ibadet edebileceği Tuzla Şehitler Camisi’ni hizmete kazandıracağız. Sanayi ve eğitim kurumları ile bölgesel gelişimini hızla sürdüren Fatih Mahallesi’nde yeni bir cami yapacağız. Orhanlı Orta Mahalle’de yeni bir Cemevi yaparak ilçemize 4. Cemevi’ni kazandıracağız.”

HALK ADASI

Belediye Başkanı Yazıcı, “Halkın adası projesi aslında bu yine sosyal projemizin ve yapmış olduğumuz buz pateni, bowling halkımıza dokunan ve dar gelirli özellikle bir yerlere belli bir para veremeyecek olan vatandaşlarımız için. Diyoruz ya bir Koç’un adası var bir bizim Tuzla’da halkın adası olacak. İnşallah ‘Hayırsız ada’ olarak geçen adayı hayırlı bir adaya çevireceğiz. Bu ada Koç adasının karşısında bulunan bir ada. Adada yapmış olduğumuz çalışmaları da gelişmeleri de proje haline getirdik”

BOTANİK ADA

Başkan Yazıcı, “Kamil Abduş Gölü içindeki adayı BotanikAda haline getiriyoruz. BotanikAda Tuzla’da yüzlerce bitki türü, dinlenme alanları ve çevre düzenlemeleri yer alacak. BotanikAda Tuzla’da egzotik bitkiler ve çiçekler yetiştirilecek. Yeşil ve mavinin kucaklaştığı ada; tüm İstanbul’a hizmet verecek.  Yeni dönemde evlenecek çiftlerimize BotanikAda Tuzla’da dış mekan çekimleri için yeni bir alan oluşacak.”

MAHALLE OTOPARKLARI

Yazıcı, “Vizyon projelerimizle cazibesi artan, günübirlik ziyaretçi sayısı zirve yapan Tuzla’da yaşamı kolaylaştırıyoruz. İlçemiz sakinlerinin ihtiyacını karşılayan, ziyaretçilerimizin rahat hareket edebilmesi,  esnafımızın müşteri çekebilmesi için mahalle otoparkları yapacağız.”

HER CANLI BİZE EMANET

Başkan Yazıcı, “Her canlının bize emanet olduğu bilinciyle sokak hayvanlarının korunması, barınması ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için hizmetlerimize devam edeceğiz. Sokak hayvanlarının yaşam alanlarına kurduğumuz mamamatik, otomatik suluk ve damacanalı suluk sistemlerinin sayısını arttıracağız.  İlçemizde 50 olan kedi kulübesi sayısını 100’e çıkaracağız. Mama otomatlarını her bölgeye yayacağız. Hayvansever gönüllülere kedi ve köpek maması dağıtımına devam edeceğiz.”

SOKAK HAYVANLARI MOBİL REHABİLİTE ARACI

Yazıcı, “Sokak Hayvanları Mobil Rehabilite Aracı hazırlayacağız.  Sevimli dostlarımıza acil ve yerinde müdahaleyi, içinde ameliyat yapacak şekilde dizayn edeceğimiz Sokak Hayvanları Mobil Rehabilite Aracı’nda yapabileceğiz. Aracımız, özellikle sokak hayvanlarının tedavilerini yaşam ortamlarında sağlayacak.”

EBEVEYNLERE SOSYAL MEDYA EĞİTİMİ

Başkan Yazıcı, “Ebeveynlerine sosyal medya. Artık bilgisayar okur-yazarlığı hakkında herkes bir şeyler biliyor ama. Çocuğunun durumunu sorma diye bir şey vardı eskiden. Artık interneti kullanabiliyorsan özellikle 50’li yaş ve üstünü eğitilmesi konusunda anlaştık. Bizde bu konuda Tuzla’da kimseyi bırakmayacağız”

ENGELSİZ SPOR KULÜBÜ

Belediye Başkanı Yazıcı, “Engelsiz Spor Kulübü kurarak engelli kardeşlerimizin bireysel ve takım sporlarında mücadele etmesini sağlayacağız. Belediyemizin spor sahaları, yüzme havuzları, kamp alanı ve tesislerinde uzman eğitmenler nezaretinde engelsiz sporcular yetiştireceğiz.”

TUZLA SANAT VE SPOR MERKEZİ

Başkan Yazıcı, “İstasyon Mahallesi’ne çok amaçlı kullanıma uygun Tuzla Sanat ve Spor Merkezi kazandıracağız. Her yaştan vatandaşımızın açık ve kapalı alanlarda spor yapabileceği, sanat etkinliklerinden faydalanabileceği Tuzla Sanat ve Spor Merkezi, bölgesinde önemli bir yaşam merkezi haline gelecek.”

Tuzla Sanat Ve Spor Merkezi’nin İçinde

– Çok Amaçlı Spor Salonu

– Futsal

– Basketbol

– Voleybol

– Hentbol

– Tenis

– Jimnastik

– 3 Spor Odası

– Bay/Bayan/Antrenör

Soyunma Odaları

– Revir yer alacak.

Tuzla Sanat Ve Spor Merkezi’nin Diğer Donatıları

– Açık Spor Alanları

– Basketbol Sahası

– Voleybol Sahası

– Tenis Kortu

– Futbol Sahası

– 544 Kişilik Portatif Tribünler

– 552 Kişilik Konser Alanı

– Koşu ve Bisiklet Parkurları

– Çocuk Oyun Alanları

– Açık Fitness alanları

– Yeşil Alanlar

TUZLA FORM BAY-BAYAN SPOR SALONLARI

Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda kadınlar ve erkeklerin ayrı kullanabileceği Tuzla Form Spor Salonları yapacağız. Uzman sporcular gözetiminde

– Sağlıklı ve Dengeli Kilo Verme

– Form Tutma

– Vücut Geliştirme

– Pilates

– Jimnastik vesaire branşlarda hizmet vereceğiz.”

selyus