Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Nisan 2016

Ümraniye Belediye Meclisi’nde seçim vardı

Ümraniye Belediye Meclisinin Nisan ayı birinci oturumu Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda Meclis Başkanvekili, kâtip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri seçildi.

Ümraniye Belediye Meclisi´nin Nisan ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Hasan Can başkanlığında yapıldı. Başkan Hasan Can’ın yönettiği meclis toplantısında, AK Parti grubu 33 meclis üyesi, CHP grubu toplam 13 meclis üyesi ile Nisan ayının ilk oturumunu yaptı. Açılış yoklamasının ardından kapalı zarf usulü yapılan seçimler sonucunda komisyon üyeliklerine şu isimler seçildi:  Meclis 1. Başkan Vekili, AK Parti grubundan Hüseyin Erdoğdu ve 2. Başkan Vekili, AK Parti grubundan Av. Cemali Ergül seçildi. 

Meclis Divan Kâtip üyeleri AK Parti grubundan Ülkiye Toptaş, Deniz Ayyıldız, Bilal Öztürk, Doğan Coşkun, Erkan Gürsoy; 1 yıllığına seçilen Encümen üyeleri ise AK Parti grubundan Nimetullah Kaya, Av. İlyas Çelik, Sami Yazgaç, Denetim Komisyonu üyeleri ise; Medet Cüneyt Uğur, Av. İlyas Çelik, Kenan Ertem, Hüseyin Eren ve CHP grubundan Av. Filiz Öztürk Çelik oldu.

Meclis İhtisas Komisyonlarından, Plan ve Bütçe komisyonu üyeleri AK Parti grubundan Ali Yazlı, Av. İlyas Çelik, Sami Yazgaç, Kenan Ertem ve CHP grubundan Baki Doğan, İmar Komisyonu üyeleri AK Parti grubundan Nimetullah Kaya, Medet Cüneyt Uğur, Erdal Canel, Deniz Ayyıldız ve CHP grubundan İlhan Kınalı, Hukuk Komisyonu üyeleri AK Parti grubundan; Av. İlyas Çelik, Av. Cemali Ergül, Oktay Çubukçuoğlu, Ülkiye Toptaş ve CHP grubundan Av. Filiz Öztürk Çelik, Çevre, Gecekondu ve Harita Komisyonu üyeleri; AK Parti grubundan Mahmut Sefa Çelik, Hüseyin Eren, Tuncay Uzunkaya, Kamuran Karabulut ve CHP grubundan Avni Karal,  Kadın ve Aile komisyonu üyeleri AK Parti grubundan Dr. Ayşe Duman, Hatice Mücahide Delman, Ülkiye Toptaş, İmdat Köseoğlu ve CHP grubundan Av. Filiz Öztürk Çelik, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri AK Parti grubundan İmdat Köseoğlu, Deniz Ayyıldız, Mahmut Sefa Çelik, Ayhan Koçyiğit ve CHP grubundan Celal Kale, Engelliler Komisyonu üyeleri ise; AK Parti grubundan Hatice Mücahide Delman, Muammer Varlı, Selahattin Erbaşı, Oktay Ediş ve CHP grubundan Baki Doğan oldu.

BAŞKAN HASAN CAN: “ TOPLANTIMIZ ÜLKEMİZ VE ÜMRANİYEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Yoklama ve tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Toplantımızın ülkemiz ve Ümraniyemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne, çok sayıda büyük proje ve hizmete imza attık. Ümraniyelilere ve Ümraniyemize bu gökkubbe altında hizmet edeceğiz. Hükümetimizle ve muhalefetimizle hep beraber hizmetlerimizi burada gerçekleştireceğiz. 12 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yapmaktayım. Bugüne kadar ilçemiz için nice güzel hizmetlere imza attık. Meclisimizin güzelliklere ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.

selyus