Ana Sayfa YAŞAM 6 Nisan 2016

Şehit yakınlarından teröre tepki

İstanbul Emniyet Müdürlüğü “Polis Haftası” etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi yakınları için boğaz turu düzenlendi. Etkinliğe katılan şehit yakınları teröre tepki gösterirken, şehit kızı Ayşe’nin ise babasını çok özlediğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün şehit ve gazi yakınlarını “Polis Haftası” etkinlikleri kapsamında boğaz gezisinde bir araya getirdi. Beşiktaş İskelesi’nden başlayan tekne turuna şehit ve gazi yakını 200 kişi katıldı. Tekneye eşlik eden deniz polisi de çocuklarının selamlarına siren çalarak karşılık verdi.

Birlik ve beraberlik yemeğinde buluşan şehit yakınları, son dönemde artan terör olaylarına ise tepki gösterdi.

Damadını Iğdır’da polis aracına yapılan bombalı saldırıda kaybeden bir şehit yakını, “Allah ıslah etsin. Bu vatan hepimizin vatanı. Kimse kimseyi kovmuyor. Bu nasıl bir şeydir? Cevabı yok. Bir insan nasıl sabah evden çıkarken ‘Bugün kaç kişi öldürebilirim?’ diye düşünür” dedi.

Mardin Dargeçit’te bir okul içine kurulan pusuda şehit olan Mehmet Hüseyin Balta’nın eşi, “Bu terörün durmasını istiyoruz, kesinlikle. Rabbim inşallah tez zamanda durdurur. Hiçbir şekilde televizyon izleyemiyorum. Şehit haberi duyduğumda kahroluyorum. Bunu yapanlara da lanet ediyoruz. İki çocuğum var, babalarını soruyorlar” diye konuştu. Şehit Mehmet Hüseyin Balta’nın 6 yaşındaki kızı Ayşe ise, babasını çok özlediğini söyledi.

Şehidin kız kardeşi ise “Bu savaş bitsin. Neyin savaşıdır bu? Türk Kürt kardeştir. Ben de Kürdüm, kardeşim de Kürttü” diyerek teröre tepki gösterdi.

1982 yılında İstanbul’da şehit olan Başkomiser Behzat Yılmaz Peker’in otizmli torunu Serhat Balabaner ise etkinlikte dedesi için ilahi okudu.

Yaklaşık iki buçuk saat süren boğaz turu, başlangıç noktası olan Beşiktaş İskelesi’nde son buldu.

selyus