Ana Sayfa YAŞAM 12 Haziran 2016

Sancaktepeli kayıp 6 çocuk bulundu

İstanbul Sancaktepe’de kaybolduktan sonra Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunarak ailelerine teslim edilen 6 çocuk evlerine döndü. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, aileleri çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul Sancaktepe’de kaybolduklarının ertesi günü Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan ortaokul 8. sınıf öğrencisi S.Y., B.K., A.K., M.Ç., A.K. ve B.İ.Y. isimli çocuklar, emniyetteki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilmişti. Tatil amaçlı Sakarya’ya gittikleri öğrenilen 6 arkadaş evlerine geri döndü. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu olduğu öğrenilirken, aileler çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Kaybolan çocuklardan M.Ç.’nin dedesi Mustafa Ç., 2-3 gündür gözlerine uyku girmediğini belirterek, “Ne diyebilirim ki yani 2-3 gece uyku uyumadık. Bulundukları için seviniyoruz. Ne diyeceğimi de şaşırdım. Dünden beri basından arkadaşlar geldi. Herkes alakadar oldu. Çok teşekkür ediyorum herkese. Çocuklar 6 arkadaşlar, kendileri gitmişler. Bizim çocuk taktir getiren bir çocuk, başarılı bir çocuk. Buradan Samandıra’ya, Sultanbeyli’ye tek başına gitmemiştir. Ama arkadaşlarının etkisiyle ilk defa evden çıktı yani” şeklinde konuştu.

“İLK DOĞURDUĞUMDA NASIL MUTLUYSAM ŞU ANDA ÖYLE MUTLUYUM”

Çocuğuna sağlıklı bir şekilde kavuşmanın mutluluğunu yaşayan M.Ç.’nin annesi Hanife Ç. İse, “Şu an çok mutluyum. İlk doğurduğumda nasıl mutluysam şu anda öyle mutluyum. Çocuğuma kavuştum sağlıklı bir şekilde. Çok kötü şeyler düşündük biz ama Allah’a şükürler olsun sapasağlam eve geldi. Daha biz kendisiyle konuşmadık, şu an uyuyor evde. Açıkçası konuşmayı da çok düşünmüyorum. Kendisi ne zaman anlatmak isterse o zaman konuşurum onunla. Yani onlar 6 arkadaştı, 3’ü aynı okulda, 3’ü farklı okulda. 5 kişi zaten planlamışlar, bir hafta içinde de benim oğlumu da dahil etmişler. Bir maceraya girmişler. Gayet iyiler. Gece uyumadıkları için gelir gelmez uyudular. Zannedersem planladıkları gece de uykusuzlardı. Çünkü sabah saat 6’da kalktıklarında tablet elindeydi. Son dakika ben gördüm internetten yazışıyordu. Ben tableti aldığımda, ‘Bakacağım, okuyacağım’ dediğimde heyecanlandı. Sonra biraz konuştum. ‘Oğlum arkadaşlarına dikkat et, arkadaşlarını seçerken dikkatli ol’ dedim. ‘Merak etme anne ben biliyorum’ falan dedi. ‘Ben kaçarsam üzülür müsün?’ dedi. ‘Sen ne diyorsun, beni delirtmeyi mi düşünüyorsun?’ dedim. ‘Öyle şey yapar mıyım, ben seni bırakır mıyım?’ dedi sarıldı. Ondan sonra daha göremedim yani saat 3 buçuk gibi eşim mesaj attı, ‘Oğlum eve gelmedi’ diye. Ben de okuldan çıkınca arkadaşıyla buluşmaya gitti diye düşündüm. Saat beş gibi ben arkadaşını aradım. Kızın telefonu da annesindeymiş. Bu kez onlar da merak etti. Eşim hemen yukarı çıktı kumbarasına baktı. Kumbarasını boşaltmış. Sonra eşyalarına baktım. Çantası, giysileri yok. Sonra emniyete haber verdik” diye konuştu.

 

Çocuğu için kaygılandığını söyleyen Hanife Ç., “Bir arkadaşlarına da ‘Bizimle gel. Biz orada ev ayarladık, 15 bin lira para var yanımızda’ demişler. Tabii böyle bir şey yok. Bu yüzden Karasu’da araştırma başlatıldı. Orada tanıdık bir enişte var, onun yardımıyla sahile falan gitmişler, orada görülmüşler. Sonra emniyete haber vermişler, orada yakalanmışlar işte. O gece parkta kalmışlar. Parkta çok üşüdükleri için gündüz marketten çadır almışlar. Bu gece çadırda yatmayı düşünüyorlarmış. Aslında gelmeyi düşünmüşler ama bizim tepki vermemizden korktukları için vazgeçmişler” ifadelerini kullandı.

selyus