Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 23 Temmuz 2016

Ümraniye Şehitlerimizi unutmadı

Ümraniye Belediyesi, Fetullahçı Terör örgütü tarafından 15 Temmuz Cuma günü devletin ve milletin bağımsızlığını yok etmek için gerçekleştirilen darbe girişimine göğüs gererek ebediyete göç eden Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Ümraniye Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin ilk anlarından itibaren tüm personeliyle kesintisiz 24 saat hizmet veriyor. Belediye bir yandan da yaraları sarmaya devam ediyor. Darbe girişimini her perspektifte ele alan belediye, Şehitlerimizi de unutmadı ve Ümraniye Meydanı’nda yaklaşık 20 bin vatandaşın katlımı ile Kur’an-ı Kerim okundu, ardında da dualar edildi.    

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ev sahipliğinde Ümraniye Meydanı’nda gerçekleşen Kur’an Tilaveti ve Mevlit programına AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ile Hasan Turan, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İşleri Müdürü Muhammet Kılıç, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 “O KAHPELER MİLLETİMİZE KASTETTİLER” 

Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diye söz başlayan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, İşte bu şuurla bir haftadır meydanları dolduran milletine, Milli İrade’ye, Cumhurbaşkanına, devletine sahip çıkan Ümraniyeli kahramanlarım; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bundan tam bir hafta önce kahpe güç odakları, milletimizin renklerine bürünmüş küresel güçlerin uşakları, o kahpeler milletimize kastettiler. Milletimize silah çektiler. Tanklarla Milli İrade’nin Meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. İnsanlarımıza tank mermisi attılar, kurşun sıktılar, köprüleri kapattılar ve insanlarımıza kurşun sıktılar, onları yaraladılar, Şehit ettiler. Başkan Çakıroğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan hadisenin milletin birlik ve beraberliği sayesinde başarıya ulaşamadığını söyleyerek Şehitlerimize rahmet diledi.

Ardından 15 Temmuz gecesi şehit olan Ümraniyeli Onur Kılıç’ın babası Yüksel Kılıç bir konuşma gerçekleştirdi. “Allah’a hamdolsun ki sizlerin karşısına alnım ak çıkıyorum. Allah’ın izniyle kimse bizi ve bu vatanı ezip geçemez. Bizlerde bu iman gücü, Allah, Peygamber ve vatan sevgisi oldukça bizi kimse yıkamaz. Allah hepimizden razı olsun” diyen Kılıç, “Bu vatan için canımızı seve seve vermeye her zaman hazırız” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “MİLLET OLARAK İRADEMİZE SAHİP ÇIKTIĞIMIZ SÜRECE KİMSE BU MİLLETE EL SÜREMEYECEKTİR”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 15 Temmuz’da yaşanan olaylardan bahsetti ve sebep olanları lanetledi. Eski darbelerden bahsederek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha Başbakanlığı döneminde ‘Biz kefenimizi giyip yola çıktık’ demişti, bu millet ve onların Başkomutanı ölümden korkmuyor, korkutamazsınız” diyen Başkan Hasan Can, milletin 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlıklardan örnekler verdi. “Biz millet olarak irademize sahip çıktığımız sürece kimse bu millete el süremeyecektir” diyen Başkan Hasan Can, şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralılara şifa diledi. “Her birimizin üzerinde hakkı olan şehit ve gazilerimizin ailelerinin yanında olacağız. Kahraman milletimize, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, tüm siyasi partilere, Ümraniye meclisine ve birliğimize destek veren herkese şükranlarımızı sunuyorum. Ümraniye Belediye Meclisi olarak darbeye karşı müşterek bir deklarasyon yayınladığımız bilgisini sizle paylaşmak istiyorum” diyen Başkan Hasan Can, “Bu millet, yiğit millet” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, yaşanan hadiseleri kınadı ve şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek millî birlik ve beraberliğin öneminden bahsetti. 15 Temmuz’da yaşanan hadiseleri anlatan Dervişoğlu, “Vatandaşların bağımsızlığı için sokaklara dökülerek yaptıkları bizim milletimize mahsustur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan yaptığı selamlama konuşmasında, millî iradeye yapılan saldırıyı lanetleyerek, vatanı için şehit olanlara rahmet ve yaralılara şifa diledi.

Ardından konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “İstiklal, vatan ve millet uğruna bir haftadır sokaklarda olan, milletini çiğnetmeyen, evlatlarını kurda kuşa yedirmemek için mücadele eden, her şeyden fedakârlık eden bu millet olduğu sürece bir daha sadece Türkiye’de değil dünyada darbeler olmayacak. Siz dünyaya iradeniz için şaha kalkmayı, asil ve edepli bir duruş sergilemeyi öğrettiniz” dedi. Millet iradesinin ve demokrasinin öneminden bahseden Boyraz, şehitlere rahmet ve gazilere şifa dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programın son konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Bugün burada bir arada olduğumuz için ne kadar hamd etsek azdır. Bunlar aziz milletimiz sayesindedir” dedi. “Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifa diliyor, şehit ailelerimize baş sağlığı diliyoruz. Şehitler bizim rehberimizdir. Şehitler muma benzer, kendisi yanar ama çevresini aydınlatır. Bugünlerimizi şehitlerimize borçluyuz. ‘Bir neslin kaderini bir önceki nesil tayin eder’ çocuklarımız için zulme karşı direneceğiz. Bu insanlık ve Müslümanlık görevimizdir” diyen Turan, etkinlikte bir araya gelinmesine vesile olduğu için Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından; Hafızlar Ali Fıstık, Bahri Şahin, Ebubekir Serenli, Mustafa Biçer, Ahmet Bilal Erdem ve Osman Osmanoğlu tarafından Kur’an tilavet edildi. Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duasının ardından vatandaşlar hep birlikte Kısıklı Meydanı’na geçerek Demokrasi Nöbeti’ne devam etti.

selyus