Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Temmuz 2014

Üsküdar Belediyesi 1 milyon kişiye

İstanbul’un en çalışkan belediyelerinden Üsküdar Belediyesi, Ramazan boyunca dile kolay 1 milyon kişiye iftar yemeği verdi.

Üsküdar Belediyesi’nden 1 milyon kişiye iftar yemeği

İstanbul’un en çalışkan ve en üretken belediyelerinden Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca dile kolay tam 1 milyon kişiye iftar yemeği verdi.

Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam 30 bin kişiye iftar sofrası hazırladı. Üsküdar’ın yanı sıra yurt dışında 5 ülkede de iftar sofraları kurduklarını ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “30 günde 1 milyon kişiye iftar sofrası kurduk. Hamdolsun. Elbette ki bunu bir ekip olarak yaptık. Huzurlarınızda bütün çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.
Üsküdar’da Ramazan bir bambaşka diyen Başkan Hilmi Türkmen, “Büyüklerimiz Üsküdar’ın bir Ramazan şehri olduğunu söylerlerdi. Bütün kalbimle inanarak söylüyorum ki, Üsküdar gerçekten Ramazan şehri. 30 gün süreyle şu alanda iftar sofrası ve sahur sofrası kurduk ve o sofralardaki bereketi, huzuru, sevinci kardeşliği birlikte paylaştık. Sizlerle hasbihâl etme imkânı bulduk. İstanbul’un değişik ilçelerinden, Türkiye’nin değişik illerinden hatta Avrupa’nın değişik ülkelerinden insanlarla soframızı paylaştık”
Konuşmasında, Filistin ve Gazze’de, İsrail’in gerçekleştirdiği zulme de değinen Başkan Türkmen, “Bu iftar sofralarını, bu sahur sofralarını yapamayan, dünyanın değişik coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz var, zulüm gören kardeşlerimiz var. Müslüman din kardeşlerimize dua etmek zorundayız.” dedi.
Üsküdar’ın belediyesinde çalışanı, esnafı, sokaktaki gezeni ve hayır sevenleri ile o kadar güzel ki! Bu iftar yemeklerini hayırseverlerimizin desteğiyle yaptık. Bu bereketi paylaştıkça bereket daha da artıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de hepinizin Ramazan Bayramını kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler:
selyus