Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Nisan 2015

Üsküdar’dan Urfa’ya uzanan sevgi

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İstanbul ‘dan sadece oyuncak getirmedik aynı zamanda sevgi ve dostluk da getirdik. Dünyadaki insanların mutlu olmasının sırrı çocukların yüzünün gülmesinden geçiyor”

Üsküdar Belediyesi  Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli çocuklar için başlattığı “Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı” kampanyası kapsamında toplanan 7 TIR dolusu oyuncak, Şanlıurfa’daki sığınma kamplarında düzenlenen törenle dağıtıldı.

Programda oyuncağın yanı sıra yine 40 bin çocuğa yetecek miktarda kırtasiye malzemesiyle birlikte 5 bin koli kuru gıda Şanlıurfa’daki kamplarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli çocuklar ve ailelerine ulaştırıldı. 

Yenice Mahallesi’nde bulunan ‘Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediyesi Hilmi Türkmen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Toplumsal Girişim Merkezi Başkanı Saadet Gülbaran, önceki dönem Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile STK temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu   katıldı.

Oyuncak dağıtım töreni öncesinde okul bahçesini dolduran Suriyeli çocuklar, görevlilerin dağıttığı Türk bayrağı, balon ve oyuncaklardan almak için birbiriyle yarışması hayli renkli görüntüler yaşanmasına yol açtı.  

İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Suriyeli çocukların okuduğu şiirler alanda bulunanlara duygusal anlar yaşattı. 

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye ‘de çocukların bayram yaptığı günde sığınmacı çocuklarında yüzünü güldürebilmek için çaba gösterdiklerini ifade ederek, “İstanbul ‘dan sadece oyuncak getirmedik aynı zamanda sevgi ve dostluk da getirdik. Dünyadaki insanların mutlu olmasının sırrı çocukların yüzünün gülmesinden geçiyor” diye konuştu.

Başkan Türkmen, Suriyelilere herkesin destek vermesi gerektiğini aktararak, şöyle devam etti:

“Masum çocukların gözlerinden dökülen boncuk boncuk yaşlar var daha neyi bekliyoruz. Bu dünya, masum çocukların gözyaşlarını dindirmek için neyi bekliyor, neyi bekliyoruz? Bizim dünyada yapacak hangi öncelikli işimiz var, işte dünya işte adaletsiz dünya şu çocukların gözyaşı ne zaman dinecek diye soruyoruz adaleti olmayan dünyaya. Suriye’de devam eden yangına bir nebze olsun su dökmek, yangını söndürmek üzere Üsküdar’dan bir bardak su getirmek istedik.”dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de kampanyaya desteklerinden dolayı Üsküdarlılara teşekkür etti. 

Sığınmacıların 4 yıldır kentte en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldığını dile getiren Güvenç, Suriye’de tarihin en vahşi katliamlarından birisinin yazıldığını aktardı.

Başkan Güvenç, Türk milletinin aynı inanç, kültüre ve  komşusuna sahip çıktığını belirterek, “Devletimiz ciddi yardımlar yapıyor, ülkemizin insanı da boş durmamış sivil toplum kuruluşlarımız ayağa kalkmış acıları dindirmek için o günden beri yardım yağdırmaktadır. Bize ve inancımıza yakışacak şekilde yardımları Arap, Türk, Kürt, Yezidi demeden eşit şekilde ulaştırmaya çalışıyorlar” dedi.
Programda bir sonraki durak ise Suruç’taki sığınma kampı oldu. Başkan Türkmen, burada yaptığı konuşmada da 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Regaip Kandili’nin aynı güne denk gelmesinin etkinliğe ayrı bir anlam kattığına vurgu yaparak, “Suriye’de devam eden yangına bir nebze olsun, yangını söndürmek üzere Üsküdar’dan bir bardak su getirmek istedik. Bugün denk gelen iki bayramın yanında bir de bu güzel çocuklara oyuncak dağıtarak bir bayramda daha yaşatmış olduk” diye konuştu.
Başkan Türkmen, konuşma sonrası sığınma kampında eğitim gören çocukları sınıflarında ziyaret ederek tek tek ilgilenip oyuncaklarını verdi. 
Programda son olarak Suriyeli sığınmacı çocuklar için yapılan yeni okulun açılışına katıldı.

 

 

Etiketler:
selyus