Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Haziran 2022

Yükselişe geçen AK Partili belediyeler İmamoğlu’nun sinirini bozmuş!

Araştırmacı Yazar Zafer Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sızan bilgileri Milliyet gazetesindeki köşesine taşımış. Zafer Şahin, İmamoğlu yükselişe geçen İstanbul’daki bazı AK Parti’li belediyelere özellikle çok bozulduğunu yazdı.

Kendi ilçelerinde başarılı hizmetleri ve hayata geçirdikleri projeleriyle öne çıkan Sancaktepe, Tuzla, Şile, Kağıthane, Sultangazi, Bağcılar, Beykoz ve Arnavutköy başta olmak üzere bazı AK Parti’li belediyelerin oy oranlarının yükselişine bir hayli canı sıkılan Ekrem İmamoğlu, “Benim olduğum yerde böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu rakamlar doğru değil” diyerek hazımsızlığını dışa vurmuş!

ZAFER ŞAHİN’NİN ‘İMAMOĞLU’NUN SİNİRİNİ BOZAN AK PARTİLİ BELEDİYELER’ BAŞLIKLI YAZISI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz hafta Büyükada’da 14 CHP’li belediye başkanıyla gerçekleştirdiği gizli toplantının detaylarını bu köşeden aktarmıştık. Duyduğuma göre, Ekrem Bey bu toplantıdaki konuşmaların ortaya çıkmasına çok bozulmuş. Toplantıya katılan bazı belediye başkanlarının kendisine tuzak kurduğunu söylüyor ve “Günü gelince bunlara hesap soracağım” diyormuş! Kendi iç işleri. Bizi ilgilendirmez. Biz işimizi yapmaya devam edelim. Meşhur Büyükada toplantısından bir detay daha aktaralım.

O toplantıya bir kadın kamuoyu araştırmacısı da katılmış. İstanbul’daki son durumu ilçe ilçe anlatmış CHP’li başkanlara. AK Parti’nin genelde bir miktar oy kaybettiğini ama İstanbul özelinde oyunu koruduğunu rakamlarla dile getirmiş. Hatta bazı AK Partili belediyelerde oyların 2019’a göre yükselişe geçtiğini de vurgulamış.

Sen misin bunu söyleyen… İmamoğlu adeta küplere binmiş. Açmış ağzını, yummuş gözünü. “Benim olduğum yerde böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu rakamlar doğru değil” demiş kadın araştırmacıya. Buz gibi bir hava esmiş salonda.

Son dönemde anketlerde dramatik bir düşüş yaşadığı CHP’liler tarafından da kabul edilen İmamoğlu’nun önüne konulan anketlere bile inanmayan bir çizgiye gelmesi düşündürücü. Ama özgüveninin hâlâ yerinde olduğu anlaşılıyor. Bu bir siyasetçi için iyi bir şey. Yazın bir köşeye. Bu adamda bu hırs varken CHP daha çok karışır. Zafer Şahin

selyus