Ana Sayfa ATLETİZM 17 Nisan 2016

Çamlıca’da “Sağlık için yürüyüş”

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “Sağlık İçin Yürüyüş” etkinliğine 7’den 70’e tüm Üsküdarlılar katıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’le birlikte önce parkurda yürüyüş yaptı.

Üsküdar Belediyesi tarafından “Sağlık İçin Yürüyüş” etkinliği düzenlendi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katıldığı etkinlik Küçük Çamlıca Korusu’nda gerçekleştirildi. Halka açık bir şekilde gerçekleştirilen organizasyonda profesyonel spor hocaları eşliğinde önce ısınma hareketleri yapan katılımcılar daha sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte Küçük Çamlıca Korusu’nun içerisinde belirlenen parkurda yürüyüş yaptı. Genç, yaşlı tüm Üsküdarlılar yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi.

“YÜRÜYÜŞ SONRASI ÜSKÜDARLILAR YEŞİL ALANDA KAHVALTI YAPTI”

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için düzenli yürüyüş gerçekleştirmenin insan sağlığına olan faydasına dikkat çekmek adına Üsküdar Belediyesi “Sağlık İçin Sporu Seçin” sloganıyla her hafta yürüyüş etkinlikleri düzenleyecek. Etkinlikte profesyonel spor hocalarıyla birlikte ısınma hareketleri yapan vatandaşlar ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte Küçük Çamlıca Korusu içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesi tüm katılımcılara üzerlerinde ‘İyi ki Üsküdar Var’ yazılı tişörtler dağıtıldı. Yürüyüş ardından vatandaşlar güneşin tadını çıkartarak kahvaltı yaptı.

“SLOGANIMIZ, SAĞLIK İÇİN SPORU SEÇİN”

Küçük Çamlıca Korusu’nun Üsküdar’ın akciğeri olduğunu dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bizler Üsküdarlılar olarak dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Çünkü Üsküdarımız denizi ile, güneşi ile, havası ile, Çamlıca’sı ile çok özel bir ilçe. Bu güzel ilçemizde baharın tadını, havanın en güzel gününde bir hafta sonunda tüm Üsküdarlılar ile birlikte; kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuklar ile burada bir sabah yürüyüşüne çıktık. Maşallah Üsküdarlılar oldukça sportif ve atletikler. Herkes sağlıklık sıhhatli Üsküdarlı olsun istiyoruz. İnşallah her hafta sonu böyle halk yürüyüşlerimiz olacak. Bu yürüyüşle birlikte sabah önce yürüyeceğiz. Ardından da hep birlikte kahvaltı yapacağız. Yürüyüş halkımızdan kahvaltı bizden olacak. Çünkü bu doğa, bu ağaçlar, bu yeşillik gerçekten İstanbul’da her yerde yok. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. “Sağlık İçin Sporu Seçin” diye bir sloganımız var. İyi ki Üsküdar var, Üsküdar’ı sağlık şehri spor şehri yapmak istiyoruz. Bu yürüyüşümüze katılan tüm katılımcılarımıza, tüm hanım kardeşlerimize, gençlere ve çocuklara teşekkür ediyorum. İyi ki onlar var diyorum” şeklinde konuştu.

Yürüyüşe yoğun katılım gösteren Üsküdarlılar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte bol bol fotoğraf çektirip sevgi gösterisinde bulundu.

selyus