Ana Sayfa ATLETİZM 2 Aralık 2014

Üsküdar Belediyesi 9. kez şampiyon

Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Büyük Bayanlar Kros Takımı, Türkiye Kros Ligi’nde arka arkaya 9. Kez şampiyonluk sevincini yaşadı. Kuşadası’ndaki nefes kesen yarışları Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de dikkatle takip etti.

Atletizm Federasyonu’nun 2014 faaliyet programında yer alan ve 30 Kasım 2014 tarihinde Kuşadası’nda finalleri yapılan Türkiye Kros Liglerinin şampiyonları belirlendi. Büyük Bayanlarda Üsküdar Belediyesi, Büyük erkeklerde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şampiyonu oldu.

Kuşadası Adagöl’de büyük çekişme içerisinde geçen final yarışmalarını Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Üsküdar Belediyesi kros takımı ile birlikte gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye spor Başkanı Mecit Çetinkaya, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve Üsküdar Belediye spor yöneticileri büyük bir heyecan içerisinde izledi.

Final yarışlarında gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye Kros Ligi finallerinde büyük bayanlarda Üsküdar Belediyesi’nden Burcu Büyükbezgin 19.18 derecesi ile birinci oldu. Büyük erkeklerde ise Cihat Ulus İstanbul B.B Spor kulübünden 28.43 derecesi ile birinci ilk sırayı aldılar. Genç Bayanlarda Bursa Büyükşehir’den Aslı Arık 13.18 derecesi ile birinci, Genç Erkeklerde ise Fenerbahçe kulübünden Ömer Oti 17.31 derecesi ile birinci oldu.

Büyük Bayanlarda, Üsküdar Belediyesi toplam 56 puanla birinci, Bursa Büyükşehir belediyesi toplam 94 puanla ikinci, Beşiktaş J.K. 221 puanla üçüncü oldu.
Dereceye giren sporcu ve kulüplere madalya ve kupaları Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi.

Etiketler:
selyus