Ana Sayfa SPOR 2 Aralık 2014

Engellerin dostlukla aşıldığı buluşma

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İstanbul Engelliler Spor Kulübü Ampüte Futbol Takımı ile şöhretler karması, yılın engel tanımayan heyecanlı

Engellerin dostlukla aşıldığı buluşma

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İstanbul Engelliler Spor Kulübü Ampüte Futbol Takımı ile şöhretler karması, yılın engel tanımayan heyecanlı maçında karşı karşıya geldi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katıldığı etkinlikte, Türk futboluna damgasını vurmuş; Alp Yalman, Cüneyt Tanman, Hasan Vezir, Giray Bulak, Ogün Temizkanoğlu, Turgay Aksu, Yusuf Ekşi, Hasan Esmer, Hikmet Karaman, Bülent Alkış, Zeki Önatlı, Engin Tuzcuoğlu, Ahmet Akçan gibi isimlerin yer aldığı şöhretler karması, Ampüte Futbol Takımıyla Çamlıca Spor Kulübü sahasında karşılaştı.
Kıyasıya bir mücadele sahne olan maçta Ampüte Futbol Takımı, Şöhretler Karması’nı 7-6’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Üsküdar İlçesi Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de sahada sergiledikleri hünerleriyle profesyonel futbolculara taş çıkardı.
İstanbul Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol, bu anlamlı organizasyon da yer alan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.
Mücadelenin ilk yarısını 4-3 önde tamamlayan Ampüte Futbol Takımı karşılaşmadan da 7-6 galip ayrılmayı başardı. Maç sonrası güzel sahneler yaşanırken, bir döneme damgasını vurmuş ünlü futbolcular ve futbol adamları, Ampüte Takımı futbolcuları ve minik sporseverlerle hatıra fotoğrafları çektirip bol bol sohbet ettiler.

FUTBOL AŞKI ENGEL TANIMAZ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduklarına vurgu yapıp, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirdik. Güzel bir gün oldu. Sayın Kaymakamımız, futbolcularımız ve sporcu kardeşlerimiz tıklım tıklım dolu tribünler önünde nefes kesen bir mücadele örneği sergilediler. Her türlü sıkıntılarında engelli kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu, yanlarında olduğumuzu göstermek adına buradan Üsküdar’dan haykırmak adına bu etkinlik fırsat oldu” dedi. “Hayatı paylaşmak için engel yok” sloganları olduğunu hatırlatan Başkan Türkmen, “Futbol aşkı da engel tanımaz diyoruz ve Çamlıca’dan dünyaya sesleniyoruz” diye konuştu. Ampüte Takımı futbolcuları kadro olarak eksikleri olduğunu belirtip “Kadromuz güçlü olsaydı daha iyi oynardık. Sahada bizi biraz hafife aldılar” deyince Başkan Türkmen, zaten aynı takımda oynadıklarını ve karşılaşmayı kazandıklarını belirtip “Şöhretler Karması’nı sahada eze eze yendik. Ampüte Futbol Takımı bu sene kendi liginde de hayli iddialı. Ben şampiyonluğa uzanacaklarına inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler:
selyus