Ana Sayfa ATLETİZM 10 Nisan 2016

Üsküdar’da ‘Fun Run Series’ koşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ’nin “İstanbul’u Koşuyorum” sloganı ile düzenlediği Fun Run Series’in ikincisi Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle Üsküdar ilçesinde Boğaz’ın muhteşem manzarası eşliğinde, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in verdiği startla koşuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Vodafone İstanbul Maratonu ve Vodafone İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere, Türkiye’deki yol yarışları katılımcı sayılarını arttırabilmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar sunabilmek ve koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla İstanbul’daki çeşitli belediyelerle işbirliği içinde,”İstanbul’u Koşuyorum” sloganı ile hayata geçirdiği 6 etaplık yol yarışı serisi; “Fun Run Series”i in ikincisi, 10 Nisan 2016 Pazar günü saat 10.00’da Üsküdar Belediyesi’nin desteği ile Üsküdar sahil şeridinde koşuldu.​

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen yarışın startını İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen verdi.  Üsküdar Evlendirme Dairesi önünden başlayan, Üsküdar – Harem Otogarı arasında iki tur şeklinde koşulan yarış;  başlangıç noktası olan Üsküdar Evlendirme Dairesi önünde sona erdi.

“DOĞRUSU ÜSKÜDAR’IMIZA HER GÜZEL ŞEY YAKIŞIYOR”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sevgili Üsküdarlılar, hanımefendiler beyefendiler; güzel bir Pazar sabahında en güzel ne yapılır diye sorulsa İstanbul’un en güzel ilçesi, boğazın incisi Kız Kulesi’nin kardeşi sahil yolunda dostlarla, gençlerle ve çocuklarla birlikte koşmak isteriz hepimiz. İşte bu yüzden buradan Büyükşehir Belediyemiz Spor A.Ş. Genel Müdürlüğümüzün organizasyonu, Üsküdar Belediye’mizin ev sahipliğinde güzel bir hafta sonunda Fun Run Series’ni birlikte koşmuş olduk. 2 binin üzerinde katılımcıyla güzel bir yaşıma oldu. Bu yarışta koşan herkesi tebrik ediyorum. Bu güzel günde belki de hayatında ilk defa koşanlar ve ya bu parkuru yürüyenler olabilir, onlar içinde bir milat olmasını diliyorum. Üsküdar’ımız bir spor şehri, Üsküdar’ımız bir şiir şehri. Doğrusu Üsküdar’ımıza her güzel şey yakışıyor. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Gerek dereceye girenleri, gerekse tüm yarışmacıları kutluyorum. İyi ki Büyükşehir’imiz var, İyi ki Üsküdar var, iyi ki varsınız” dedi.

FUN RUN SERİES ÜSKÜDAR ETABI KADINLAR KATEGORİSİ

1. Yeliz Kurt – 24:21

2. Damla Çelik – 25:01

3. Rahime Kolay – 26:08

FUN RUN SERİES ÜSKÜDAR ETABI ERKEKLER KATEGORİSİ

1. Aykut Taşdemir – 21:38

2. Furkan Boğahan – 21:41

3. Murat Güneş 22:32

Fun Run Series’in 3. bölümü olan Pendik Etabı 15 Mayıs Pazar günü Pendik Sahili’nde koşulacak.​​

selyus