Ana Sayfa ATLETİZM 17 Haziran 2015

Üsküdar’ın altın kızlarına olimpiyat vizesi

Atletizm branşında Üsküdar’ın altın kızları olan Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya 2016 Rio Olimpiyat oyunlarına katılım barajını geçme başarısı gösterdi.

3 bin metre engelli yarışını 9.33.34’lük zamanıyla birinci bitiren Tuğba Güvenç ile 9.36.9’lik derecesiyle ikinci tamamlayan Özlem Kaya, olimpiyat barajını geçerek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılım vizesi aldı. İki sporcumuz olimpiyat barajını geçerken aynı zamanda 23 yaş altında bir de Türkiye rekoru kırıldı.

Tuğba Güvenç’in derecesi, aynı zamanda 23 yaş altı Türkiye rekoru olarak da kayıtlara geçti. Bu kategoride bir önceki Türkiye rekoru, 9.34.88’le Gamze Bulut’a aitti.

Olimpik Baraj Yarışmaları’nda Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya’nın olimpiyat vizesi almasıyla, atletizmde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı elde eden sporcu sayısı 11’e yükseldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın olimpiyat barajını geçen sporcular için yayımladığı tebrik mesajı şöyle:

 “Milli sporcularımızdan gelen güzel haberler bizleri sevindirdi. Göstermiş oldukları üstün performanstan dolayı Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya ile bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine gönülden inanıyorum. Tuğba ve Özlem sporcularımızla birlikte atletizm branşında olimpiyatlara katılacak Türk sporcu sayımız şimdilik 11 oldu. Bu sayının artacağına inancım tam”

 

Etiketler:
selyus