Ana Sayfa SPOR 1 Aralık 2015

Başkan Erdem’den güreşçilere moral ziyareti

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Güreş Süper Ligi’nin yenilgisiz lideri Sancaktepe Belediye Spor Güreş Takımı’na moral ziyaretinde bulundu.

Başkan Erdem, Güreş Süper Ligi’nde ilk 6 haftada elde ettiği 6 galibiyetle ligin zirvesine yerleşen, elde ettiği başarılar ile ulusal basının ilgisini çeken Sancaktepe Belediye Spor Güreş Takımını ziyaret etti. Başkan Erdem, 30 Kasım Pazartesi günü Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde gerçekleşen ziyarette, Sancaktepe Belediyesi olarak Ata sporumuz güreşe verdikleri önemden bahsetti.

Güreş sporunun gelişmesine Sancaktepe olarak katkı sunmak istediklerini belirten Erdem, “İyi bir sporcu iyi şartlarda yetişir. Başarılı sporcular yetiştirmek için altyapı olanakları ve fiziki yapılanmanın önemi büyüktür. Bizde Sancaktepe’yi yurt içinde ve dışında temsil edecek güreşçilerimiz için yapımı kısa bir süre sonra bitecek olan Güreş eğitim merkezimizi hizmete sokacağız. Hem Kulübümüz sporcuları hem de Milli Takım sporcularımız daha uygun şartlarda çalışmalarını sürdürecek ve buna paralel olarak daha önemli başarılara imza atacaktır. Unutulmamalıdır ki, sporcu kendine verilen değeri oranında ülkesine değer katacaktır” dedi. Türk güreşçisinin uluslararası arenada teknik kapasite olarak son yıllarda bir hayli iyi olduğunu belirten Başkan Erdem, bunun da güreşe her düzeyde verilen önemden kaynaklandığını dile getirdi.

Belediye Başkanı Erdem, ligin namağlup lideri ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından Sancaktepe Belediye Spor Güreş Takımını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Başkan İsmail Erdem’in ziyaretinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren sporcular da, ligde geri kalan müsabakalarda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, 2011 yılında kazandıkları şampiyonluğu tekrar yakalayacaklarının sözünü verdi.

Daha sonra, TRT Spor kanalının bir güreş klasiği olan “Er Meydanı” programına konuk olan Başkan Erdem, takıma yeni katılan sporcularla Sancaktepe Belediye Sporun daha da güçlendiğini dile getirerek, Türk güreşinin geleceğinin teminatı olan belki de en büyük yatırım güreş takımlarının büyük bir özveri içinde çalıştığını belirtti. Başkan Erdem, “ Gerek güreşçilerimizi gerekse hocaları gönülden ve severek yaptıkları bu sporda çok başarılı olacaklardır. Ülke ve dünya tecrübesi olan güreşçilerimizin lig şampiyonluğu elde edeceklerine canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

selyus