Ana Sayfa SPOR 22 Ağustos 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taha Akgül’ü teri soğumadan tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha teri soğumadan telefonla aradığı milli güreşçi Taha Akgül, “Ellerinizden öperim. Ben bu altın madalyayı sizlerin duasıyla aldım. Ben burada bütün düşmanlarımıza en iyi cevabı verdim. Üzerimde büyük yük vardı.”

2016 Rio Olimpiyatları güreş serbest stilde finaldeki İranlı rakibi Komeil Ghasemi’yi 3 – 1 yenerek Olimpiyat Şampiyonu olan Taha Akgül daha teri soğumadan, minderde tur atarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telefonla aranarak bizzat tebrik edildi. Telefonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini duyunca ayrı bir mutlu olan güreş serbest stil 125 kilo Olimpiyat Şampiyonu Akgül, “Üzerimde büyük yük vardı. Sizlerin duasıyla aldım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda güreş serbest stilde altın madalya alan Taha Akgül’ü arayıp tebrik ederek, “Tüm ülke olarak seninle gurur duyuyoruz. Bizleri bu hassas günlerimizde mutlu ettin, onurlandırdın. Seni tebrik ediyor, alnından öpüyorum”  

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinde  ‘Ellerinizden öperim’ diyen Taha Akgül, “Ben bu altın madalyayı sizlerin duasıyla aldım. Ben burada bütün düşmanlarımıza en iyi cevabı verdim. Üzerimde büyük yük vardı. Terör olaylarından sonra milletimizin morali oldukça bozulmuştu. Bayrağımızı göndere çektirdik. Marşımızı okuttuk. Bu zor günlerde ülkemizin bu altın madalyaya çok ihtiyacı vardı.” dedi.

selyus