Ana Sayfa SPOR 31 Mayıs 2016

Millerimiz Balkan Şampiyonu

Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta düzenlenen 21. Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası’nı Türkiye, 20 altın, 11 gümüş 17 bronz toplam 48 madalya ile zirvede tamamladı.

27-29 Mayıs tarihleri arasında Sırbistan’ın ev sahipliği yaptığı 21. Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası’nda Türkiye, toplamda kazandığı 48 madalya ile takım halinde Balkan Şampiyonluğu’nu ilan etti.

Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan 831 sporcunun katıldığı şampiyonada üç gün boyunca dördü takım toplam 44 dalda madalya sahiplerini buldu. Organizasyonda ayrıca dokuz Türk hakemi de tatamide görev aldı.

Son gün 10 dalda madalyanın dağıtıldığı Balkan Şampiyonası’nda ilk altın erkek takım katadan geldi. Hüseyin Can Göksu, Ömer Berat Kayar ve Enes Özdemir’den oluşan 13-14 yaş erkek kata takımı, finalde karşı karşıya geldikleri Makedonya’yı 4-1 mağlup ederek kürsünün ilk sırasına çıktı.

12 yaş ferdi katada ilk üç sırayı kapatan Duman ailesinin üyeleri Dilek Duman, Selma Duman ve Helen Duman organizasyonun son gününde 11-12 yaş takım kata için tatamiye indiler. Finalde Bulgaristan ile karşılaşan ekip, rakiplerine bayrak vermeden 5-0’lık skorla Balkan Şampiyonu oldular.

12 yaş bayan kumite 42 kiloda Sıla Paşalı da altın alan bir diğer sporcumuz oldu. Finalde Hırvat Sgardelli Ema ile karşılaşan temsilcimiz, 2-1’lik skorla maçtan galip ayrılmayı başardı.

13 yaş bay kumite 45 kiloda iki Türk sporcu kürsüye çıkmayı başardı. Final yolunda 4 tur boyunca rakiplerine puan şansı vermeyen Berke Başaran, final karşılaşmasında Makedon Robreto Zdravkovski’ye de 1-0’lık tarife uygulayarak altın madalyayı boynuna astı. Aynı sıklette Emre Kaşık ise, çıktığı üçüncülük maçında bir diğer Makedon sporcu Kimov Grigor Hadzi’yi 2-1 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

DELİHASAN: “GELECEĞİMİZ GARANTİ ALTINDA”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin yarınlarının da güvende olduğunu belirtirken, “Her zaman söylüyoruz; iyi ve güçlü bir altyapıya sahibiz. Bunu katıldığımız her turnuvada açık bir şekilde görüyoruz. Gençler bizim geleceğimizdir. Yarınlarımıza onlar sayesinde umutla bakabiliyoruz. Madalya alan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Onları yetiştiren antrenörlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

selyus