Ana Sayfa SPOR 11 Aralık 2015

Sancaktepe Belediyesi Şampiyon

Serbest Güreş Süper 1. Ligi’nin 8. haftasında Sancaktepe Belediyespor, Ankara Şekerspor’u 5-4 mağlup ederek, liginin bitimine 1 hafta kalan namağlup şampiyonluğunu ilan etti. Çok çekişmeli geçen müsabakaları Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Belediye Başkan Başkan Yardımcıları Mehmet Genç ile Muhammed Ali Cankatar’da izledi. 

Sancaktepe Belediyespor Güreş Takımı, ligin bitimine 1 hafta kala namağlup şampiyonluğunu ilan etti. Yenidoğan Spor Salonu’nda 10 Aralık Perşembe günü 9 sıklet üzerinden yapılan müsabakalar sonucu Başkent ekibini 5-4 mağlup ederek puanını 16’ya yükselterek şampiyon oldu. Çok çekişmeli geçen müsabakaları Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Genç ile Muhammed Ali Cankatar’da izledi.

Lig boyunca karşılaşmaları yerinde takip ederek güreşçilerimizi yalnız bırakmayan elde edilen şampiyonluktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanımız ve Kulüp Onursal Başkanımız İsmail Erdem, Sancaktepe Güreş Takımı’nın başarısının asla tesadüf olmadığının altını çizerek; “Büyük emek ve fedakarlıklarla yazılmış büyük bir başarıdır. Güreşçilerimize inancım ve güvenim sonsuzdu. Güreşçilerimiz azmin ve kararlılığın meyvelerini ligin bitimine bir maç kala namağlup şekilde şampiyon olarak topladı. Onları yürekten kutlayarak bizlere bu gururu yaşatan teknik ekip ve sporcularımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şampiyonluktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kulüp Başkanı Muhammed Ali Cankatar ise elde edilen şampiyonluktan ötürü teknik heyet ve sporcuları tebrik ederek, “ Ligin bitimine bir maç kala namağlup olarak elde edilen şampiyonluktan ötürü çok mutluyuz. Kulübümüzün Türkiye çapında gösterdiği büyük başarıları, dünya çapında da göstermesini bekliyoruz. Güreşçilerimizden çok umutluyuz. Kulüp bazında elde ettiğimiz başarıla İnşallah önümüzde yıl düzenlenecek Uluslararası turnuvalarda da devam eder, ” diyerek 2015 Süper Lig Şampiyonluğunun Tüm Sancaktepe’ye hayırlı olmasını diledi.

Büyük başarıya giden yoldaki basamaklardan birinin lig olduğunu ifade eden Güreş Şubesi Başkanı Mehmet Genç ise Sancaktepe Güreş Kulübü’nün her geçen gün başarı çıtasını yükselttiğini dile getirerek, “Kulüp olarak 5 yıllık bir geçmişimiz olmasına karşın Ata sporumuz güreşe yaptığımız yatırımlardan ötürü Kulübümüzün başarı grafiğini yükselterek Türkiye ve dünya çapında birçok başarıya imza atmasına şahit oluyoruz. Sancaktepe Belediyespor Güreş Kulübü’nün bugün ligin bitmesine bir hafta kala hem de namağlup olarak elde ettiği şampiyonluk asla tesadüf olmayıp doğru yerde doğru zamanda yapılan yatırımların ve çok çalışmanın bir ürünüdür. Bu başarıların önümüzdeki dönem de Uluslar arası platformda da süreceğine canı gönülden inanıyorum. Bu başarılı sonuçları gördükçe güreşe ve güreşçiye daha çok yatırım yapma düşüncesini geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

selyus