Ana Sayfa SPOR 16 Aralık 2018

Sancaktepe Belediyesi, yerel belediyeciliğin yanı sıra sporda da Türkiye’ye örnek

Sancaktepe Belediyesi, 29’i büyükşehir olmak üzere 79 il ve 972 ilçe belediyesini geride bırakarak; İstanbul Büyükşehir Belediye’nin ardından, 21.397 lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye 2.’si oldu. Türkiye’de rekorları altüst eden Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü’nün büyük bir altyapıya kavuşmasının mimarı ve öncüsü olan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, gençler ile çocuklara her zaman kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, “Spor kulübümüzün bugünlere gelmesinde büyük payı olan ve her zaman bizlere destek veren Sancaktepe Belediye Spor Kulübü’müzün Onursal Başkanı ve Belediye Başkanımız Sayın İsmail Erdem’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE YEREL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA ÖRNEK BİR BELEDİYEYİZ”

Kulübün Onursal Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Hizmete açmış olduğumuz uluslararası standartlardaki kapalı ve açık modern spor komplekslerimizle geleceğin Olimpiyat, Dünya, Avrupa Şampiyonlarını yetiştiriyoruz. 21 bin,397 lisanslı sporcuyu bünyesinde barındıracak bir tesis ve antrenör donanımına sahip bir kulüp olarak Türkiye’de yerel belediyecilik anlamında örnek olduğumuz için gururluyuz. Ben başta kulüp başkanımız ve ekibi olmak üzere teknik ekibi tebrik ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

LİSANSLI SPORCU SAYISINDA TÜRKİYE 2.’Sİ

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak yaptığımız araştırmaya göre Sancaktepe Belediyesi’nin Türkiye’de bünyesinde lisanlı sporcu bulunduran belediyeler arasında elde ettiği rekor rakamlar karşımıza çıktı. İstanbul’un parlayan yıldızı olan ve mega projeleriyle insanların tercih ettiği öncelikli ilçeler arasına giren Sancaktepe, sporda da elde ettiği büyük başarıyla bir daha kırılması zor görünen rekorunda sahibi oldu.

Bşr başka araştırmamız ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, 21 branşta 47.027 lisanlı sporcu, İstanbul Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü 22 branşta 19.397 lisanlı sporcu, Ankara Büyükşehir Belediyesi 10 branşta 7.885 lisanslı sporcu, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, 8 branşta 4.553 lisanslı sporcu ile Türkiye’nin ilk sıralarına yerleştiler. Sancaktepe Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Türkiye ikinciliğini elde ederek bir başka rekorun sahibi oldu.

Yine yaptığımız araştırmaya göre, Türkiye’nin 80 milyon 741 bin 053 nüfusunun 1.316.478 bayan, 2.837.933 erkek olmak üzere 4.154.411 lisanslı sporcusu bulunmaktadır. Türkiye’de ayrıca 417.234 bayan, 542.135 erkek olmak üzere 959,369 faal sporcu var. Sancaktepe’nin 412,754 nüfusunun 21,397 lisanlı sporcusu var.

Sancaktepe Belediyesi, Türkiye’deki lisanlı sporcu sayı ortalamasını da neredeyse yakalamış durumda.

 

selyus