Sevgi, kardeşlik ve şehitlerimizin hatırana saygı olan bu turnuvanın kaybedeni olmadı

“Her yarışmanın bir kazananı bir de kaybedeni olabilir. Ama bu turnuvada herkes kazanacak. Çünkü bu turnuvada sevgi var, kardeşlik var ve elbette aziz şehitlerimizin hatırasına saygı var.”

Üsküdar Belediyesi tarafından Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnavası düzenlendi. 3 Aralık Pazar günü Çavuşdere Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Altıparmak’ın adı verildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılım gösterdiği turnuvada genç sporcuların heyecanı ilk müsabakadan başlayıp gün sonuna kadar sürdü. Karşılaşmaları izlemek için gelenler rekabete ve sportmenlik dolu atmosfere ortak oldu.

Turnuvaya katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen çok önemli mesajlar verdi: “Aziz şehidimiz sevgili Okan Altıparmak’ın kıymetli ailesi, annesi, babası, kardeşi, yakınları, Taekwondo Federasyonu’nun çok kıymetli başkan vekili, değerli misafirler, sevgili sporcular, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şu anda içerisinde bulunduğumuz bu salon, başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm Üsküdar halkına hizmet veriyor. Bugün bu salonda bu nevi bir organizasyon yapıyor olmak, bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Bu turnuva, şehidimiz Okan Altıparmak başta gelmek üzere vatan müdaafası için canını, kanını seve seve feda eden bütün şehitlerimizin adına düzenlendi. Katılım ve katkılarınızdan dolayı hepinize canıgönülden teşekkür ediyorum.

“ÇOCUKLARIMIZI İYİLERLE VE İYİLİKLERLE ARKADAŞ ETMELİYİZ”

Değerli misafirler. Çocuklarımız bize Allah’ın en büyük lütuflarından bir tanesidir. Onlar bizim göz aydınlığımızdır. Hayatımıza ayrı bir renk katarlar. Cenab-ı Allah’ın Kur’an’daki ifadesi ile ‘Dünya hayatının süsüdür’ onlar. Tabii aynı zamanda büyük bir sorumluluk demektir. Bilhassa büyük şehirlerde çocuklarımızın iyi alışkanlık edinmeleri, iyilerle ve iyiliklerle arkadaşlık etmeleri çok önemlidir. Bizler Üsküdar’da bir slogan geliştirdik. Dedik ki, çocuklarımızı iyilerle ve iyiliklerle arkadaş etmek istiyoruz. İşte çocuklarımız için en güzel iyilik ve en iyi arkadaş spordur.

Her yarışmanın bir kazananı bir de kaybedeni olabilir. Ama bu turnuvada herkes kazanacak. Çünkü bu turnuvada sevgi var, kardeşlik var ve elbette aziz şehitlerimizin hatırasına saygı var.”

Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü; minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere her yaş grubuna taekwondo yapma imkânı sunuyor. Sporu tabana yayma ve özellikle küçük yaşlarda spor alışkanlığı edindirme düsturu ile çıkılan yolda her sene bir başka başarıya imza atılıyor.

 

selyus