Ana Sayfa YAŞAM 25 Mart 2017

Aşık Veysel Esenler’de anıldı

Usta halk ozanı Aşık Veysel, ölümünün 44’üncü yılında Esenler’de anıldı. Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katıdı.

Esenler Belediyesi tarafından Âşık Veysel’in ölümünün 44’üncü yıl dönümünü dolayısıyla düzenlenen programda büyük halk ozanının türküleri Esenler’de yankılandı. Sanatçı İsmail Altunsaray tarafından seslendirilen türküler, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

TÜRKÜLERİYLE ANILDI

Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninde İsmail Altunsaray; “Kara Toprak”, “Çiğdem Der Ki”, “Uzun İnce Bir Yoldayım” gibi sevilen türküleri seslendirdi. Veysel’i  anlatan tanıtım filmiyle başlayan konser, “Beni Hor Görme Kardeşim” türküsüyle son buldu.

ÖRNEK BİR İNSAN, USTA BİR OZAN

Âşık Veysel’in örnek aldığı bir ozan olduğunu söyleyen Altunsaray, “Âşık Veysel örnek bir insan, örnek bir ozandı. ‘Beni topraktan ayırmayın. Ölümümde dahi toprak olayım. Kimisine ot, kimisine süt olarak geriye döneyim’ diyen ustamızı rahmetle anıyoruz” dedi.

SAZA, SÖZE GÖNLÜNÜ VERDİ

Geceye katılan ve türkülere eşlik eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, “Anadolu’nun bir büyük ustasını, bir büyük aşığını, ömrünün sonuna kadar uzun ince bir yolda gece-gündüz demeden, dur-durak bilmeden yol alan Âşık Veysel’i Esenler’de anmaktan mutluluk duyuyoruz. Âşık olmak zor iştir… Onlar sözlerini gönülleriyle söylerler. Gönülden konuşurlar, yaptıkları işe gönüllerini verirler. Bir gönül insanı olan Veysel’i sevgi ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

selyus