Ana Sayfa YAŞAM 13 Eylül 2014

Balıkesirlileri yakından tanımak

Yerel Haber İstanbul gazetesi olarak Balıkesirlileri yakından tanımanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Feshane’de ilki yapılan Balıkesir Tanıtım Günleri’ni y

Balıkesirlileri yakından tanımak bir şeref

Yerel Haber İstanbul gazetesi olarak Balıkesirlileri yakından tanımanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Feshane’de ilki yapılan Balıkesir Tanıtım Günleri’ni yakından takip ettik. Ayrıca birlik ve dayanışma yemeğine de katılarak gecede Balıkesirlilerin samimi ve candan duruşlarına da şahitlik ettik.

Balıkesir, büyükşehirlerde tanıtım etkinliklerine yenilerini ekledi. Geçen yıl Vali Ahmet Turhan başkanlığında Ankara’da ilk kez yapılan Balıkesir Tanıtım Günleri’nden sonra bu yıl da İstanbul Feshane’de ilk kez Balıkesir’in tanıtımı yapıldı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan etkinliğe katılımın oldukça yoğun olduğuna dikkat çekerek, “Bu yıl ilk kez İstanbul’da Balıkesir’imizi tanıtıyoruz. Burada olmaktan oldukça mutluyuz. Çok geniş bir katılım var. İstanbul’da yaşayan Balıkesirlilerin memleket hasretlerini gidermeleri için burada olduk. “ dedi. Balıkesir Valiliği ile İstanbul Balıkesirliler Derneğinin birlikte organize ettiği Balıkesir Günleri etkinliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, aralarında Karesi ve Altıeylül gibi ilçe belediyelerinin de bulunduğu 20 belediye, kaymakamlıklar, odalar ve İstanbul’daki Balıkesirliler Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu tarafından destekleniyor. Etkinlikler kapsamında Eyüp Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemekte Balıkesirliler birbirleriyle hasret giderdiler. Gecede, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bire konuşa yaptılar. Başkan Can, Ümraniye’de yaşadığı bir olayı esprili bir dille anlatarak salonu kahkahaya boğdu.

Tanıtım günlerinin önemli konukları vardı

Etkinliğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dinçer Orkan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, meşhur “Şahan Halıları’nın sahibi ve AK Parti Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Şahan, İşadamı ve deneyimli siyasetçi Veli Dalbudak, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, İstanbul Balıkesirliler Dernek Başkanı İsmail Yaşar, İstanbul Balıkesirliler Derneği eski Başkanı Salih Sağıroğlu ve Balıkesirliler katıldı. Balıkesir iline bağlı 20 belediye de etkinliğe stant açarak destek verdi.

Etiketler:
selyus