Ana Sayfa YAŞAM 14 Kasım 2015

Barbaros Camii açıldı

Üsküdar Barbaros Mahallesi sakinleri, 4 yıl önce deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden inşa edilen Camilerine kavuştular. Cuma Namazı sonrası gerçekleşen Barbaros Cami açılışına, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve diğer protokolün yanı sıra çok yoğun bir katılım oldu.

Üsküdar yeni bir Camiye daha kavuştu. Barbaros Mahallesi’nde deprem riskinden dolayı 4 yıl önce yıkılan Barbaros Cami 13 Kasım Cuma günü, Cuma Namazının akabinde açıldı. Mahalle sakinlerinin ve Üsküdarlıların yoğun ilgi gösterdiği açılışa AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, İsmet Uçma, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, İBB Meclis Üyesi Umut Ekşi, belediye başkan yardımcıları ve Üsküdarlılar katıldı.

“BİZ BU ESERLERİMİZE SAHİP ÇIKARSAK GELECEĞİMİZE DE SAHİP ÇIKMIŞ OLURUZ”

Barbaros Cami açılışında bir konuşma yapan AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Öncelikle bu Caminin bugün ibadete açılması Üsküdar’ımıza, Barbaros Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Üsküdar İlçesinin tarihi zenginliği üstlendiği misyonuyla İstanbul’da önemli bir yeri vardır. Bu önemli ilçemizin içerisinde çok ciddi eserlere imza atan ve bu Caminin yapılmasında da katkısı olan belediye başkanımıza, ayrıca bu Camiye emeği geçen ve maddi manevi desteği olan işadamlarımıza, cemaatimize ve tüm insanlara huzurlarınızda bende bir kez daha teşekkür ediyorum. Tabi bu eserler kültürümüzü geleceğe taşıyan ve yeni nesillerin yetişmesinde de önemli bir misyon üstlenen eserlerdir. Değerli arkadaşlar biz bu eserlerimize sahip çıkarsak geleceğimize de sahip çıkmış oluruz. Geleceğimize sahip çıkmak bugünden başlıyor. Dalasıyla bugünümüze sahip çıkarsak geleceğimize sahip çıkarız. Sahip çıkarken de gençlerimizle, çocuklarımızla ve yeni nesillerimizle Camimizin içinin de cıvıl cıvıl dolması lazım. Burada bulunan bütün cemaate de camiye gelirken gençlerimizin, çocuklarımızın elinden tutup Camiye getirmesinin doğru olacağını düşünüyor ve tavsiye ediyorum. Yarabbim; Camilerimizi cemaatsiz, gönderlerimizi bayraksız, minarelerimizi de ezansız bırakma. Bu uğurda hizmet yapan tüm devlet büyüklerimize, yöneticilerimize de Allah yardım etsin diyorum. Onlar hizmet ederken de önlerini kesmeye çalışanlara ve plan kurmak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Bunların sinsi planlarını başlarına çevirsin” dedi.

 

“CAMİMİZ İNŞALLAH BU MAHALLENİN BİR BULUŞMA NOKTASI OLUR”

Bir diğer konuşmacı Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, “Camimizin ilçemize, Barbaros mahallemize hayırlar getirmesini Cenabi Allah’tan niyaz ediyorum. Camimiz İnşallah bu mahallenin bir buluşma noktası olur. Ve yine inşallah bu Camimizde hayırlı hizmetler, hayırlı eğitimler olur. Ben özellikle bu Camimizin yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlarımıza, Üsküdar Belediyemize, her bir kuruşunu buraya veren muhterem cemaatimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

 

ÇAMLICA CAMİİ 1 TEMMUZ 2016 KADİR GECESİ AÇILACAK

Barbaros Cami açılışında herkesin Cuma Namazını tebrik ederek sözlerine başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ımız bir Camiler şehri. Gerçekten de Üsküdar’ın tarihi dokusundan, kültürel zenginliğinden kaynaklanan muazzam bir Cami sayfamız var. Gerek Osmanlı döneminden kalma, gerekse yeni dönem inşa edilmiş ve inşa edilmeye devam eden çok güzel Camilerimiz var. Bunun başında da inşallah 1 Temmuz 2016 Cuma günü, Kadir Gecesi açacağımız ve Asrın Mührü olarak nitelendirdiğimiz Çamlıca Camii geliyor. Dolasıyla böyle güzle bir Camiler şehrinde olmak tabi hepimiz için hem çok güzel bir zenginlik hem de ayrı bir sorumluluktur. Bu Camimizin eski konumu deprem riski taşıdığı için yıkılarak yeniden yapıldı. Görüldüğü çift minareli, alt katında imam lojmanları olan ve yaklaşık bin kışının Namaz kılabildiği, bizim geleneksel Cami mimarimizin çizgilerinde olan güzel bir eser. Bende bu Caminin bu günlere gelmesinde çok büyük gayretleri olan Resul İmamımızı tebrik ediyorum. Kendisi tüm ailesiyle birlikte bu işe baş koydu. Türkiye’de bugüne kadar başlamışta yarım kalmış hiçbir cami yoktur. Ayrıca Camilere resmi olarak devlet kurumlarının hiçbir resmi katkısı yoktur. Tamamen cemaatlerin, hayırseverlerin destekleriyle yapılmaktadır. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Barbaros Cami Koruma ve Yaşatma Derneği, önemli katkılarından dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e hafız yazılı bir tablo hediye etti. Kendisi aynı zamanda bir hafız olan Başkan Türkmen bu anlamlı hediyeyi alırken çok duygulandı. 

Biriktirdikleri harçlıklarını caminin yapılmasına bağışlayan İrem Akgün ile Metehan Civelek, gelecek nesillere güzel örnek oldular. 

selyus