Ana Sayfa YAŞAM 30 Ekim 2016

Başbakan Yıldırım’dan Kızılay İstanbul Şubesi’ne destek

 Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘nde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından, ‘Kızılay Haftası’ nedeniyle düzenlenen kan bağışı toplama noktasında açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, kanıyla, canıyla gerektiğinde bu ülke ve millet için 79 milyonun her bir ferdinin hazır ve nazır olduğunu belirtti.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından, ‘Kızılay Haftası’ dolayısıyla 15 Temmuz gecesi kahramanlık gösterilen 9 ayrı noktada kan bağışı kampanyasına düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım, kampanya ya destek vermek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki Kızılay tırının bulunduğu alana geldi.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin Başkan İlhami Yıldırım’ın öncülüğünde düzenlediğin kan kampanya ya Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’de kan bağışında bulundu.  

15 Temmuz kahramanı millete vefanın şimdi tam zamanı vatan kurtarmak “Senin kanında var” temalı kan bağışı için meydanlarda milletle buluşan Kızılay İstanbul Şubesi’nin tırlarını gezen Başbakan Yıldırım, Kızılay’ın çeşitli zamanlarda yurdun her tarafında kan bağışı kampanyaları yürüttüğünü ifade ederek, bugünkünün diğerlerinden farklı olduğunu söyledi.

Yıldırım, 43 yıl önce Cumhuriyetin 50. yılında 29 Ekim 1973’te birinci boğaz köprüsünün açıldığını anımsatarak, “50 yıl sonra bu köprü maalesef bir ihanete şahitlik etti. O ihanet de 15 Temmuz gecesi gerçekleşti. Burada vatanı, milleti, ülkeyi korumak için hayatını seve seve veren şehitlerimiz, gazilerimiz oldu.” diye konuştu.

Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de hayırlı ömürler dileyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Onlar can verdiler, biz de kan vereceğiz. Onların verdiklerinin yanında bizimkinin esamesi bile okunmaz, adı bile olmaz. Ama insanı yaşat ki devlet yaşasın, prensibimiz bizim insana, vatandaşa, millete olan borcumuzu, sadakatimizi gösteriyor. Tabi ki kanımız da, canımız da gerektiğinde bu ülke, millet için her fert, 79 milyonun her bir ferdi hazır ve nazırdır. Onda hiç bir tereddüdümüz yok. Dolayısıyla sağlıklı nesiller yetişmesi ve Sağlık Bakanlığımızın kan ihtiyacının karşılanması adına bu anlamlı kampanyaya şahsım ve bakanlarım olarak katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.”

Türk Kızılay’ın son yıllarda çok büyük mesafe kat ettiğini belirten Yıldırım, eskiden Kızılay kongrelerinde kavga gürültü ve hizipleşmenin yaşandığını, asırlık Kızılay’ın yıllar geçtikçe yorgun düştüğünü anlattı.

KIZILAY TEKRAR ŞAHA KALKTI

Yıldırım,  “AK Parti iktidarında Kızılay tekrar şaha kalktı ve bugün sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde, herhangi bir afet olsa, herhangi bir olağanüstü durum olsa hemen Allah’a şükür orada bizim Türk Kızılayı’mız hazır bulunuyor. Türk Kızılayı özellikle Suriye’de, Irak’ta ve ülkemizde misafir ettiğimiz 3 milyon civarındaki kardeşlerimize de gece gündüz demeden hizmetlerini sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

Sosyal destek ve eğitime katkı programlarında, hayatın bir çok alanında Türk Kızılayı’nı, devletin hizmetleriyle birlikte yan yana, omuz omuza görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldırım, başarılarından dolayı başta genel başkanı olmak üzere Türk Kızılayı’nı tebrik etti.

Başbakan Yıldırım ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlediği kampanyadan dolayı da Türk Kızılayı İstanbul Şubesine, şube başkanına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Yıldırım daha sonra Türk Kızılayı’nın tırına geçerek kan verdi.  

selyus