Ana Sayfa YAŞAM 26 Aralık 2016

Başkan Erdem, Halep’e yardım çadırını ziyaret etti

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Belediyesi tarafından “Paylaş Ekmeğini Ey İnsanlık” sloganıyla Halep’e yardım topladıkları çadırı ziyaret etti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediye tarafından “Paylaş Ekmeğini Ey İnsanlık” sloganıyla Halep’e yardım amacıyla ilçemizde kurulan yardım çadırını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan İsmail Erdem, 23 Aralık Cuma günü yaptığı ziyareti Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ile birlikte gerçekleştirdi.

Halep’te yaşanan insanlık suçuna dünyanın dikkatini çekmek ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına Sancaktepe Belediyesi tarafından “Paylaş Ekmeğini Ey İnsanlık” sloganıyla Halep’e yardım kampanyası başlatıldı.

Suriye’de yaklaşık 6 yıldır insanlık trajedisinin yaşandığını ve kimsenin buna sessiz kalmaması gerektiğini belirten Başkan Erdem “Hemen yanı başımızda bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Yaklaşık 6 yıldır Suriye’de devam eden katliamı kınamak, onlar için sadece dua etmek artık yeterli değil. Kardeşlerimiz için geç olmadan hep birlikte harekete geçmeli ve Halep’i yeniden diriltmeliyiz. Tüm yurtta olduğu gibi Sancaktepe halkıda Halep için seferber oluyor. Bu ortak duyguyu sahiplenen ve Halep’teki yürekler acısı insanlık dışı durumları tersine çevirmek isteyen herkese teşekkür ediyorum. Bu Konuda tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Vatandaşlarımızdan yardımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bölgede gıda ve giyeceğe ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Başkan Erdem, kampanya ile hayatta kalma mücadelesi veren Halep halkına 100 tır insani yardım yapılmasının amaçlandığını söyledi.

selyus