Ana Sayfa YAŞAM 24 Haziran 2015

Başkan Şahin, “Ramazan Ayı kardeşini düşünmektir”

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Değerli kardeşlerim, değerli büyüklerim yine sizlerle beraber Ramazan Ayını aynı sofrada geçirmenin ve aynı sofrada olmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Biz biliyoruz ki Ramazan Ayı sadece sabahtan akşama kadar aç kalmak değildir, Ramazan Ayı aynı zamanda paylaşmaktır, Ramazan Ayı kardeşini de düşünmektir ve kardeşiyle aynı sofrada olmaktır”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yıllar önce başlattığı sokak iftarları bu Ramazan’da daha da artarak devam ediyor. İstanbul’un çeşitli mahallelerinde kurulan sokak iftarlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar özellikle eski komşuluğu ve samimi ortamı yakalamanın mutluluğuyla oruçlarını açıyorlar. Bu anlamda Kadıköy Acıbadem Mahallesi’nde kurulan sokak iftarına çok büyük bir ilgi vardı. Mahalle sakinleriyle aynı sofrası ve aynı duyguyu paylaşmak isteyen AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi eğitimci Ömer Şahan’da sokak iftarına katıldı.

“BİRLİK BERABERLİK MESAJININ TÜRKİYE’NİN AYDINLIK YARINLARINDA BİR GÜÇ OLARAK YANSIMASINI DİLİYORUM”

Aile ortamının hakim olduğu sokak iftarında kısa bir konuşma yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Değerli kardeşlerim, değerli büyüklerim yine sizlerle beraber Ramazan Ayını aynı sofrada geçirmenin ve aynı sofrada olmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Biz biliyoruz ki Ramazan Ayı sadece sabahtan akşama kadar aç kalmak değildir, Ramazan Ayı aynı zamanda paylaşmaktır, Ramazan Ayı kardeşini de düşünmektir ve kardeşiyle aynı sofrada olmaktır. İşte bizde bu düşünceden yola çıkarak siz kardeşlerimizle aynı sofrada olmak ve aynı sofranın hazzını yaşamak istedik. Bizlerle beraber sofranızı ve bu sıcak ortamınızı paylaştığınız için ben sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolun varolun. Değerli Kadıköylüler Rabbimden bir tek şey diliyorum, inşallah bu sofralardan, bu tablodan, birlik beraberlik mesajının Türkiye’nin aydınlık yarınlarında bir güç olarak yansımasını diliyorum. İnşallah bu birlik beraberlik Türkiye’yi çok daha iyi yerlere götürecektir” dedi. 

“BİZE BU İMKANI TANIYAN İBB BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Acıbademlilere selamlama konuşması yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan, “Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar. İstanbul benim canım, vatanımda vatanım. İstanbul, İstanbul diyor Şair Necip Fazıl Kısakürek. İstanbul’un canı, vatanı. İstanbul’un abisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın selamlarını getirdim. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar kardeştir diyor bir şair. Aynı masanın etrafında komşularımızla bir araya gelmek ve aynı masanın etrafında iftar açmak Ramazanın duygusunu, Ramazan’ın bereketini, Ramazan’ın samimiyetini yaşamak. Bize bu imkanı tanıyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyor ve hepinize tekrar hayırlı Ramazan’lar diliyorum.

Etiketler:
selyus