Ana Sayfa YAŞAM 3 Nisan 2017

Başkan Türkmen, otizmin farkında

Üsküdar Belediyesi ve Kız Kulesi Eğitim Kurumlarının ortaklaşa düzenlediği “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” programı Üsküdar Belediye binası önünde gerçekleştirildi.

Kız Kulesi Eğitim Kurumlarında eğitim alan otizmli çocuklar ve ailelerinin Doğancılar Parkı’ndan Üsküdar Belediye binasına kadar yaptığı yürüyüşün ardından program başladı. Programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, otizmli çocuklar ve aileleri ile Üsküdarlılar katıldı.

Programda konuşma yapan Başkan Türkmen, otizmin hastalık değil farkındalık olduğuna dikkat çekerek, “Bugün özel bir gün. Bugün 2 Nisan siz sevgili çocuklarımız ve gençlerimizle umudun rengi olan maviyi gökyüzüne hâkim kılma günü. İyi ki çocuklarımız var! Çocuklarımız bize Allah’ın en büyük nimetidir. Otizmli çocuklarımız ayrı bir nimettir ve tabi ki ayrı bir imtihandır. Onlar bizim için bir eksiklik değil, farkındalık ve zenginliktir. Çocuklarımızı çok seviyoruz! Biz bu güzel Üsküdarımızı çocuklarımıza en güzel şekilde yaşanabilir hâlde bırakmak için gayret ediyoruz. Bugün de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Bugün bir kez daha toplumun dikkatini çekmek, otizmli ailelerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek amacıyla Üsküdarımızın yeni hizmet binası avlusunda ilk etkinliğimizi yapıyoruz. Üsküdar’a böyle etkinlikler çok yakışıyor. İyi ki Üsküdar Var!” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Hilmi Türkmen, serbest stil yüzmede Türkiye şampiyonu olan Deniz Soytok’a hediyesini takdim etti.

Otizmli çocuklar program boyunca hem sosyal aktivitelere katılarak hem de çalan müziğe eşlik ederek gönüllerince eğlendiler.

İlginizi çekebilir

İstanbul’da fuhuş operasyonu

İstanbul’da fuhuş operasyonu

selyus