Ana Sayfa YAŞAM 21 Kasım 2018

Başörtüsüne tükürük cezasız kalmamalı!

2018 Mart Ayında Bostancı Metrosunda “başörtülü kadına saldırı” olarak kamuoyunun takip ettiği ve büyük tepki gösterdiği davanın 2. duruşması 20 Kasım Salı gününde yapıldı. İstanbul Anadolu 61.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Mağdur Kerime Pehlivan, Vekili Av. İsa Mesih Şahin ile birlikte duruşmaya katıldı. Duruşmada Sanık Atınç Manap da vekiliyle birlikte hazır bulundu. Davaya KADEM ve Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu da müdahil olma talebinde bulundu.

Kamuoyunun yakından takip ettiği davayı İstanbul Eski Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Şahin Canayakın, Pendik teşkilatları ve çok sayıda vatandaş da izleyici bölümünden takip etti.

Sanık Atınç Manap’ın ifade verdiği duruşmada taraf vekillerinin karşılıklı savunma ve beyanlarıyla dava devam etti. Sanık Atınç Manap’ın “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçundan ve Hakaret suçundan” ayrı ayrı yargılandığı davanın bir sonraki duruşması ise 22.01.2019 tarihine bırakıldı.

BAŞKAN AHIAKIN’DAN AÇIKLAMA

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın davayı ilk duruşmadan beri takip ettiklerini, duruşmanın ertelendiğini, Kadıköy Bostancı Metro İstasyonunda başörtüsünden dolayı çirkin saldırıya uğrayan müşteki Kerime Pehlivan’ın şikayetçi olduğu davanın ikinci duruşmasına katılıp, davayı takip ettiklerini ve bundan sonra da davayı takip edeceklerini, giyiminden ve başörtüsünden dolayı hem fiziksel hem sözlü saldırıya uğrayan müştekinin yanındayız, hak ve özgürlüklerine yönelik yapılan bu saldırı suç teşkil etmektedir, baskıcı ve tahammülsüz zihniyetle mücadelelerinin her zaman devam edeceğini ifade etti.

BU OLAY TOPLUMDA BÜYÜK BİR İNFİALE DÖNÜŞMÜŞ!

Mağdur Kerime Pehlivan’ın ilk günden bu yana yanında yer alan Av. İsa Mesih Şahin mağdur adına duruşmada uzun bir sözlü beyanda bulundu. Türk Ceza Kanunu’nun toplum barışını koruma ve suç işlenmesini önleme amaçlarının olduğunun altına çizen Şahin, “mağdur olan kadının dini değerlerini aşağılayan sanığın bu eylemi kamu barışını bozmaya yönelik bir eylemdir. Bu olay toplumda büyük bir infiale dönüşmüş, dini değerlerinin aşağılandığını düşünen toplum olaya basın açıklaması, sosyal medya paylaşımlarıyla büyük tepki göstermiştir. Sanığın cezalandırılmaması TCK 216. ‘nın mantığına aykırı düşecek ve toplumsal barışa da zarar verecektir” ifadeleriyle sözlü beyanına devam etti.

22.01.2019 tarihinde yapılacak 3. Duruşmada mahkemenin kararının vermesi bekleniyor. İstanbul Takipte Haber Merkezi olarak davanın sürecini sizlerle paylaşmaya ve kadına yapılan her türlü saldırının karşısında olmaya devam edeceğiz.

İlginizi çekebilir

Satın alma dost edin

Satın alma dost edin

selyus