Ana Sayfa YAŞAM 3 Ekim 2018

Bayburtlular, ‘eğitime destek gecesi’nde buluştu

Bayburtlular, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen eğitime destek gecesinde buluştu. İstanbul’da gerçekleşen gecede siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve STK temsilcileri bir araya geldi.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Av. İsrafil Kahraman’ın öncülüğünde gerçekleşen geceye Maliye eski Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt MÜSİAD Başkanı Erdal Şentürk, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, Bayburtlu işadamları ile çok sayıda Bayburtlu katıldı.

“DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan eğitim destek gecesi Bayburt Vakfı Başkanı Av. İsrafil Kahraman’ın selamla konuşması ile devam etti. Kahraman, vakfın eğitime ve Bayburt’a yaptığı önemli yatırımlardan söz etti.

Konuşmasına devam eden Kahraman; “Değerli hemşehrilerim, yeni yönetim olarak Bayburt Vakfı’nı ayaklarının üzerinde duran bir vakıf haline getirmek istiyoruz. İhtiyaçlı öğrencilerimiz var. Burs için 4,500 müracaat oldu. Demek ki çok büyük ihtiyaç karşımızda duruyor. Onun için çok daha fazla çalışmamız lazım. Ben şahsen burs veren ağabeylerime, kardeşlerime, işadamlarımıza özellikle Cengiz Holding Başkanvekili Şeref Cengiz beye, işadamı Şeref Yazoğlu’na, Bayburt Group İnşaata, Turam Makine Yönetim Kurulu Başkanı Sunay Turan’a, Akyapı İnşaatın sahibi Kaşif Yılmaz’a, Bayburt MÜSİAD Başkanı Erdal Şentürk’e, bizlere destek veren Salih Ayhan beye, Gürbüz Akbulut kardeşime ve isimlerini sayamadığım bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

700 ÖĞRENCİYE EĞİTİM BURSU SAĞLANDI

Hükümetin eğitime verdiği dev desteklerden söz ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, hemşehrilerinin eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür eden bir konuşma yaptı.

Eğitime destek gecesinde İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Vakfından burs almış öğrencilerden Trakya üniversitesi Fizyoloji ana bilim dalında çalışan Pınar Tayfur da birer selamla konuşması yaptı.

“Bayburt Vakfı Eğitime Destek Gecesi”nde, 700’e yakın öğrenciye burs sağlandı. Cengiz Holding 225, işadamı Şeref Yazoğlu 100, Akyapı İnşaat 100, Bayburt Group 100, Turan Makine 100, Erdal Şentürk 50 burs vereceklerini taahhüt ettiler. ve birçok Bayburtlu iş adamından da burs sağlama sözü alındı.

selyus