Ana Sayfa YAŞAM 27 Şubat 2022

Beyoğlu Kent Konseyi Başkanı Necdet Bekçi, ‘Mahalle Kent Konseyleri kuracağız’

Beyoğlu’nun sevilen ismi, Beyoğlu Kent Konseyi Başkanı Necdet Bekçi, Mecra Televizyonu’nda Zafer Tahmaz’ın sunduğu ‘Beyoğlu’nda Yaşarsın’ programına katıldı.

Programda Tahmaz’ın sorularını cevaplayan Başkan Bekçi, ilçede önemli işler yapacağının altını çizdi.

Aynı zamanda Beyoğlu’nun kanaat önderi olan, ilçede uzun yıllar siyaset ve belediye meclis üyeliği yapan Necdet Bekçi, vefa örneği göstererek Kasımpaşalı namıdeğer merhum Sultan Demircan’ın da hakkını da teslim etti.

“KENT KONSEYİ MAHALLE MECLİSLERİ”Nİ OLUŞTURACAĞIZ”

Kent Konseyi olarak ilçede neler yapacaksınız? sorusunu cevaplayan Beyoğlu Kent Konseyi Başkanı Necdet Bekçi, “Beyoğlu’nda her mahallemizde “Kent Konseyi Mahalle Meclisleri”ni oluşturacağız… Muhtarların başkanlığını yürüteceği mahalle meclislerinin paydaşları; mahallede bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Okul İdarecileri, Spor Kulüpleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Cami İmamları ve mahallenin ileri gelen Kanaat Önderleri olacak. Kent Konseyi olarak mahallelerde yapılacak toplantılara temsilci göndereceğiz. Toplantıdan çıkacak talep ve projeleri gerekli mercihlere ileteceğiz” dedi.

“RAHMETLİ SULTAN DEMİRCAN KASIMPAŞA’NIN KURUCULARINDANDIR”

Kasımpaşalılık daha farklı bir anlamlar ifade ediyor, siz Kasımpaşalılığı nasıl tarif edersiniz? sorusuna cevap veren Başkan Bekçi, “İnsanın doğduğu yerle doyduğu yer aynı olursa o çok anlam ifade ediyor. Ama doğduğu yerle doyduğu yer farklı olursa o zaman biraz daha az anlam ifade ediyor. Elhamdülillah doğduğumuz yerde doymaya çalışıyoruz. Dolayısı ile bu bizim için çok önemli.

Kasımpaşa Beyoğlu’nun bir merkezi. Kasımpaşalılık dersek, Kasımpaşa’da değerli büyüğümüz, rahmetli Sultan Demircan Kasımpaşa’nın kurucuları arasındadır. Kasımpaşa kurulduğundan itibaren ikamet edenlerin evi olmuş, ocağı olmuş. Sultan Demircan’ın oradaki babacanlığı ve sahiplenme duygusu, hep vardı. Hemşerileri İstanbul’a geldiğinde otelinde bilabedel barındırır, yedirir içirirdi. Kendisine buradan rahmet ediyorum” diye konuştu.

selyus