Ana Sayfa YAŞAM 30 Ocak 2016

Sancaktepe’nin nüfusunda artış

Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde İstanbul’un parlayan yıldızı haline gelen Sancaktepe, tercih edilen ilçeler arasında olunca haliyle nüfusunda artış oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre Sancaktepe’nin nüfusu da 354,882 kişi oldu.

İstanbul’un parlayan yıldızı Sancaktepe İlçesi’nde gözle görülür bir artış oldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre ülkemizin nüfusu 78 milyon 741 bin 53, İstanbul’un ki 14 milyon 657 bin 434, Sancaktepe’nin nüfusu ise 354,882 oldu. Açıklanan bu resmi verilerin ardından Sancaktepe diğer ilçelere göre daha fazla tercih edildiği gözlendi. İsmail Erdem, 7 yıl önce belediye başkanlığını kazandıktan sonra Sancaktepe için mega projelerini bir bir hayata geçirmeye başladı. Planlı ve modern bir kent olma yolunda basamakları hızla tırmanan Sancaktepe öncelikli tercih edilen ilçeler arasına girmeyi başardı. Daha huzurlu ve daha rahat bir hayat sürebilme adına diğer ilçelerden gelenler olunca haliyle Sancatepe’nin de nüfusu artmış oldu.

İlçeyi İstanbul’un parlayan yıldızı haline getiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in hedefleri bitmek bilmiyor. Başkan Erdem’in öncülüğünde ilçede, önümüzdeki aylarda 5 dev eser hayata geçecek. 

selyus