Ana Sayfa YAŞAM 13 Temmuz 2019

BirGün zihniyetini başlıkta kustu

Zihniyet berbat olunca bu tür haberleri her zaman okuyacağız demektir! Taraflı yayın organı olan ve hem İslam hem de Müslüman düşmanlığı ile öne çıkan BirGün, yine zihniyetini haberde kustu. Cennet mekan Mehmet Şevki Eygi’nin ölüm haberini yapan din düşmanı BirGün’ün başlığı aynen şöyle: “Gerici yazar Mehmet Şevki Eygi öldü” “Gerici yazar” diye başlık atan bu yayın organı mensupları bilsinler ki esas kendi zihniyetleri gericidir! Haber de yine Eygi’nin o zamanki haklı eylemlerini kötü göstermeye çalışarak malzeme yapıyorlar! Ayrıca haberde reis için “AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan” diye cümle kuruyor!

BİRGÜN GAZETESİNİN YANLI HABERİ

Gerici yazar Mehmet Şevki Eygi, 86 yaşında öldü. Eygi’nin ölümü üzerine sosyal medyadan bir mesaj yayımlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan Muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim” dedi.

Son olarak Milli Gazete’de yazarlık yapan Eygi, 16 Şubat 1969’da ABD 6. Filosu’nun İstanbul’a demirlemesini protesto için yapılan mitinge gericilerin saldırısını kışkırtmasıyla tanınıyor. Eygi Kanlı Pazar olarak tarihe geçen, 2 işçinin yaşamını yitirdiği, 200 kişinin yaralandığı saldırı öncesinde Bugün gazetesinden cihat çağrısı yapmıştı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Eygi’nin 1959’dan itibaren Özel Harp Dairesi’nde Fethullah Gülen ile birlikte “komünizmle mücadele faaliyetleri” için görevlendirildiğini de Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin geçen yıl kendisiyle yapılan söyleşide doğrulamıştı.

selyus