Ana Sayfa YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 13 Temmuz 2019

Başkan Türkmen, “15 Temmuz’dan sonra bizim için yeni bir sayfa açıldı”

Başkan Türkmen, “15 Temmuz 2016 tarihinden sonra bizim için yeni bir sayfa açıldı. O da bu onurlu ve anlamlı mirası, bu ‘Cennet Vatan’ı korumanın, sahip çıkmanın gururu ile yaşıyoruz artık. Böyle bir özelliğimiz oldu. Böyle bir yeni sayfa açılmış oldu” dedi. 

Üsküdar Belediyesi ve İhlas Haber Ajansı birlikte 15 Temmuz’u Unutma Unutturma Sergisi açtı. Üsküdar Mihrimah Sultan Camii yanı III. Ahmed Çeşmesi önünde gerçekleşen sergi açılışına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas, Belediye Başkan Yardımcıları ve birçok Üsküdarlının katılımıyla gerçekleşti.

Vatanını seven bütün Türk milletini yakından ilgilendiren sergide, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında İhlas Haber Ajansı’nın çektiği akıllarda kalan unutulmaz görüntü ve fotoğraflar yer alıyor.

“15 TEMMUZ 2016 TARİHİNDEN SONRA BİZİM İÇİN YENİ BİR SAYFA AÇILDI”

Bu anlamlı buluşmada bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu güzel ülkeyi bizlere miras bırakan ecdadımızın torunları olarak gururla ve onurla bu topraklarda yaşıyor idik. Ancak 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra bizim için yeni bir sayfa açıldı. O da bu onurlu ve anlamlı mirası, bu ‘Cennet Vatan’ı korumanın, sahip çıkmanın gururu ile yaşıyoruz artık. Böyle bir özelliğimiz oldu artık. Böyle bir yeni sayfa açılmış oldu. Bizlere bu yeni sayfayı açan Allah’ımıza Şükrediyoruz, Hamdediyoruz. Bizeler bu yeni sayfanın açılmasına vesile olan Aziz şehitlerimiz bir kez daha rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyor, saygılar sunuyoruz” dedi.

“15 TEMMUZ GECESİ BU ÜLKEYE YAŞATILMAK İSTENİLENLERİN FOTOĞRAFLARINI SERGİLEDİK”  

Başkan Türkmen, “Hain darbe girişimi sırasında canları pahasına ülkesini müdafaa için şehit düşen kahraman vatandaşlarımızı düzenlediğimiz bu sergiyle anmak istedik. 15 Temmuz gecesi bu ülkeye yaşatılmak istenen alçaklığın fotoğrafları Üsküdarlı, İstanbullu hemşehrilerimizin hizmetine sunuluyor. Kimi kalemiyle, kimi fikriyle, kimi zikriyle, kimi fotoğraflarıyla, kimi dualarıyla bu süreci asla unutmuyor, unutturmuyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplu kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleşti ve sergi gezilerek program sona erdi.

selyus