Ana Sayfa YAŞAM 20 Şubat 2022

Birol Boz, Türk Kızılay’ı Kadıköy Şube Başkanı seçildi

Türkiye’nin 154 yıllık köklü hayır kurumu Türk Kızılay’ı Kadıköy Şubesi’nde yapılan Olağan Kongrenin ardından görev değişimi yaşandı.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Birol Boz’un başkan seçildiği kongreye Kadıköy Kaymakamı Doktor Mustafa Özarslan, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat Fatih Kaya ve delegeler katıldı.

Bundan 3 yıl önce hizmet bayrağını bir önceki başkandan devralan ve görenini başında olduğu süre içinde başarılı çalışmalara imza atan Habip Kiraz, bu kutsal görevi yönetiminde Başkan Yardımcı olan Birol Boz’a devretti.

Kızılay Kadıköy Şube Başkanlık görevini üstlenen Birol Boz, aynı zaman tecrübeli bir STK’cı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Türk Kızılay’ı Kadıköy Şube Başkanı Birol, şunları söyledi:

“Öncelikle beni bu göreve layık gören, genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, İstanbul büyükşehir başkanımız ve şube başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

154 yıllık çınar ağacımızın bir kolu olmaktan ve bu çınarımıza son 3 yıldır değerli şube başkanımız Habip Kiraz ve yönetim kurulu arkadaşlarım, bağışçılarımız ve değerli gönüllüler ordumuzla birlikte hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum.

Değerli konuklarımız, 154 yıldır din, dil, ırk mezhep ayrımı yapmaksızın, mazlumun ve mağdurun, umudu afetzedelerin çatısı yardıma muhtaç her insanın aşı, battaniyesi, sobası olmuştur ve dünya döndüğü sürece de siz değerli bağışçılarımız ve gönüllüler arkadaşlarımızın destekleriyle olmaya devam edecektir.

Değerli başkanlarım eylem planlarımızda da belirttiğimiz üzere önümüzdeki 3 yıl boyunca planlı çalışmalarımız devam edecektir.

bir yandan herhangi bir afet durumunda Kızılay’ımızın sorumluluğunda olan beslenme ihtiyaçlarının eylem planlarını hazırladık.

bir yandan ramazan faaliyetlerimizin organizasyonunu hazırladık bir  yandan kurban bayramı hazırlıklarımızı yaptık bir yandan da bursiyerlerimizin sayılarını her yıl artırarak desteklemeye devam ediyoruz.

Ve en önemlisi kan bağışı faaliyetlerimiz devam etmektedir bu asil milletin iyilik kanında vardır.

Değerli başkanlarım,3 yıl boyunca görev yaptığım başta şube başkanım olmak üzere yönetim kurulu arkadaşlarıma Kızılay kadın kolları başkanım ve yönetimlerine, gençlik kolları başkanım ve yönetimlerine ve şube çalışanlarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Her daim bizlerden desteklerini esirgemeyeceklerinden eminim.

Genel kurulumuz sonrasında da yeni yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarıma sorumluluklarının bilincinde olmalarını temenni ediyor ve başarılar diliyorum.

Değerli konuklarımız, bugün bizleri yalnız bırakmayarak uzaktan yakından teşrif eden bütün katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. İyiki varsınız. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

 

selyus