Ana Sayfa YAŞAM 13 Ocak 2021

Bu dostluk grubunda “İyilik Engel Tanımaz” anlayışı var

İstanbul’da yıllar önce kurulan ‘Mk Dostluk Grubu’ sosyal çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Bir dernek ve vakıf değiller ama hayırsever ve merhametli insanlardan oluşan bu grubun yardım çalışmaları zaman zaman Anadolu’nun il, ilçe, belde, mahalle ve köylerine kadar uzanıyor.

Dostluk grubunun öncülerinden Nihal Zorlu Sakallı haber sitemize şu açıklamalarda bulundu; “Bundan 3 sene önce Şanlı Urfa’dan bana ulaşan karlı havada ayaklarında terlikle okula gitmeye çalışan 4 çocuğumuzun resmi ile başlayan ”Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projemiz pandemi süreciyle beraber gerek maddi gerek manevi zorlaşan hayat şartları ile ”İyilik Engel Tanımaz” ilkesi ile devam etmektedir.

“İyilik Engel Tanımaz” projesinde bizler sadece görünen yüzleriz, bu projenin arkasında yüzlerce insanın duası, katkısı ve destekleri var. Projemiz sadece İstanbul sınırları içerisinde değil Türkiye’nin 81 İlinde hızla devam etmektedir. Bize güvenip desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimizin gönderdiği her bir parçayı titizlikle ve hızla ihtiyaç sahibi komşularımıza ulaştırmak misyonumuz olmuştur” dedi.

“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR” ANLAYIŞI HAKİM

Konuşmasına devam eden Sakallı, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde pandemi ile birlikte zorlu bir süreç içerisine girmiştir. Önemli olan el birliği ile bu zorlu süreci en hafif şekilde atlatmaktır. Bunun içinde her şeyi devletten beklememeli biz bize yetebilmeli ve her bir komşumuzun ihtiyacını kendi ihtiyacımız gibi düşünerek hareket etmeliyiz. Peygamber Efendimiz ne güzel söylemiştir, “Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir” diye. İşte bizde bu sözü ilke edinip aç yatan komşu, üşüyen bir çocuk, evladına istediği şeyi alamayan bir anne bir baba bırakmayıncaya kadar gücümüz yettiğince çalışmaya devam edeceğiz. Biz bir dernek, kurum yada kuruluş değiliz fakat insanlık adına sorumluluklarını bilip yerine getirmeye çalışan Mk Dostluk Grubuyuz. Özellikle çocuklarımız başta olmak üzere tüm Türkiye’deki ihtiyaç sahibi ailelere dostluk elimizi uzatmaya gayret ediyoruz.

3 yıl içerisinde bir çok ilimizde köy okullarına bot, mont, atkı, bere, eldiven ve kırtasiye malzemesi desteğimiz hayırseverlerimizin katkıları ile olmuştur olmaya devam edecektir. Bunun yanında pandemiden etkilenen ve maddi zorluk yaşayan ailelerimize kumanya desteği vermeye çalışıyoruz. Siz ne dağıtıyorsunuz sorusunun tam karşılığı bize ne gelirse onu dağıtıyoruzdur. Bu bazen bir bisküvi, bazen bir bot, bazen bir mont, bazen ekmek, bazen patates soğan bazen de kumanya vs’dir.” diye konuştu.

“HERKES MAALESEF AYNI ŞARTLARDA DÜNYAYA GELMİYOR”

Sakallı, “Elbette ki yol haritamızı çizerken danıştığımız fikir aldığımız çok kıymetli büyüklerimiz var. Onların destekleri ve paha biçilemez yol göstericilikleri ile hata yapma riskimizi ortadan kaldırıyoruz.

Dağıtımlar esnasında tarifi mümkün olmayan duygular yaşıyoruz. Herkes maalesef aynı şartlarda dünyaya gelmiyor. Bizler elbirliği ile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren her bir vatandaşımızın hayat kalitesini bir basamak yukarıya çıkarabiliriz. Çünkü biz Türk halkı vicdani değerleri yüksek olan büyük bir aileyiz. Sizlerin nezdinde ekip arkadaşlarım eşim Halit Sakallı ve Engin Karakaya’ya ayrıca bizlerden senelerdir destek ve dualarını esirgemeyen gönlü zengin tüm hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Her birinizden Allah razı olsun. Unutmayalım; İyilik ve mutluluk paylaştıkça büyür.” diyerek konuşmasını tamamladı.

İlginizi çekebilir

Cengiz Hasbal Hakk’a yürüdü

Cengiz Hasbal Hakk’a yürüdü

selyus