Ana Sayfa YAŞAM 2 Kasım 2018

Bu vekil kılıklı soytarı Cihangir İslamoğlu protesto edildi!

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, “Bu vekil kılıklı soytarı üzülerek belirtmeliyiz ki daha önce bazı siyasilerden işittiğimiz kontrollü darbe açıklamalar gibi Cihangir İslam’ın bu sözleri de 15 Temmuz’da milletçe maruz kaldığımız ihanet kadar alçakçadır ve o ihanetin siyasi boyutta tezahüründen ibarettir” 

15 Temmuz Derneği üyeleri, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın mecliste yapmış olduğu konuşmada “15 Temmuz” hakkındaki söylemlerini protesto etti. Dernek üyeleri Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek Milletvekili Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulundu.

Saadet Partisi 27. Dönem Milletvekili Nazır Cihangir İslam, 01 Kasım 2018 günü Mecliste yapmış olduğu “15 Temmuz” hakkındaki konuşmasıyla tepki çekti. Yapmış olduğu konuşma nedeniyle İslam hakkında, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re’sen soruşturma başlatıldı.

15 Temmuz Derneği üyeleri de Milletvekili İslam’a tepki göstermek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu. Ellerinde “Şehit ve Gazilerimizden Utan” yazılı dövizler taşıyan dernek üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Ortak basın açıklamasını dernek üyeleri adına 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik okudu.

Açıklamada, “Bugün, Saat Partisi milletvekilinin yapmış olduğu konuşmayla alakalı şahit aileleri ve gazilerle birlikte hem protesto gösterisi hem suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız. Adliyeye gelmeden önce Saadet Partisi İstanbul İl Binası önünde basın bildirimizi okuduk. Şuanda suç duyurusunda bulunmak için buradayız. ‘İki batılın bir biriyle mücadelesi’ derken şehit ailelerimizin gönlünde zihninde bu manada bir üzüntüye vesile olacak durum bizi harekete geçirmeye yetmiştir. 15 Temmuz ruhunu küçültmek, sulandırmak, yok saymak her türlü söylemin eylemin 15 Temmuz derneği olarak biz karşısında olduk. Olmaya devam edeceğiz” dedi.

selyus