Ana Sayfa YAŞAM 15 Aralık 2015

Büyük düşünen Ümraniye’ye büyük Cami

Ümraniye Belediyesi, 300’ü aşkın kalıcı eserini büyük bir cami ile taçlandırıyor. Ümraniye’nin eski oto pazarı alanına ilçenin en büyük Camiini inşa edecek olan belediye, hafriyat çalışmalarına başladı.

 

Ümraniye Belediyesi, ilçenin dönüşümü için yaptığı yatırımlarla Ümraniye’de köklü değişimlerin yolunu açmaya devam ediyor. 2004- 2015 yılları arasında yapılan 300’ü aşkın kalıcı esere bir yenisini daha ekleyen belediye, eski oto pazarı alanına inşa edilecek olan Caminin hafriyat çalışmalarına 14 Aralık itibariyle başladı. Ümraniye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyacak olan Cami 2.350 metrekare olup, 1.300 metrekarede mahfili bulunacak, ayrıca 2000 metrekare revaklı avlusu olacak. Yaklaşık 19.000 metrekare arsanın Cami dışında kalan kısmının tamamı 3 katlı otopark olacak ve yaklaşık 1200 araç alacak. Bölgenin siluetini değiştirecek olan Caminin 3 de bodrum katı olacak.

İlçenin en büyüğü olması planlanan caminin hafriyat çalışmalarına kurban kesilerek başlandı. İlk hafriyat çalışmasına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Caminin ilk çalışmaları dolayısıyla yaptığı duada, meydana gelecek eserin hayırlara vesile olmasını niyaz etti.

Ardından proje alanının kazılmasıyla Camii hafriyatına başlandı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’nin en büyük Camiinin yapım çalışmalarına başlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Cami inşaatının hayırla sona ermesi temennisinde bulundu.

selyus