Ana Sayfa YAŞAM 15 Aralık 2015

Üsküdar’dan Afrika’ya su kuyusu..

Kampanyaya sosyal medya üzerindeki paylaşımlarıyla destek veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz Üsküdarlılar olarak Afrika’daki kardeşlerimizin su ihtiyacını bir nebze de olsa giderecek su kuyusunun açılması için bu kampanyayı başlattık. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.”

Üsküdar Belediyesi’ne bağlı Üsküdar Gençlik Merkezi ve Sadakataşı Derneği işbirliği ile başlatılan “Haydi Gençler Afrika’ya Su Kuyusu Açmaya” adlı yardım kampanyası büyük ilgi görüyor. Kampanyaya sosyal medya üzerindeki paylaşımlarıyla destek veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Dünyanın bir yanında su düşüncesizce israf edilirken, diğer yanında küçücük çocuklar bir bardak su için sıraya giriyor. İnancımıza göre israf haramdır, bunun ötesinde tüm hak dinler yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik etmiştir. Biz Üsküdarlılar olarak Afrika’daki kardeşlerimizin su ihtiyacını bir nebze de olsa giderecek su kuyusunun açılması için bu kampanyayı başlattık. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.” dedi. Kampanyanın 22 Mart 2016 Dünya Su Günü’ne kadar devam edeceği açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da Üsküdar ziyareti sırasında SMS atarak destekte bulunduğu kampanyaya SMS ya da banka havalesi yoluyla katılmak mümkün. Afrika’da su kuyusu açılmasına destek olmak isteyenler, cep telefonlarının SMS bölümünde UGMSU yazıp, 2989’a göndererek 5 TL’lik bağışta bulunuyor. Detayların ÜSGEM web sitesinde yer aldığı kampanyaya banka havalesiyle katılım için ise bilgiler şu şekilde: ZİRAAT KATILIM BANKASI

ÜMRANİYE ŞUBESİ Hesap No: 2989-5

Şube kodu: 007

IBAN: TR69 0020 9000 0000 2989 0000 05 (Açıklama kısmına UGMSU yazarak bağışta bulunabilirsiniz.)

selyus