Ana Sayfa YAŞAM 1 Mayıs 2015

Çekmeköy Belediyesi’nin farkı

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan evde bakım hizmeti, yaşlı, yalnız ve engellilerin yüzünü güldürüyor.

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Nisan ayında faaliyete geçirilen “Evde Bakım” programında; yaşlılık, yalnızlık ve hastalık gibi çeşitli nedenlerle kişisel ve ev temizliklerini kendileri yapamayan ya da yetersiz kalan vatandaşların evlerine gidilerek, temizlik ve bakım hizmeti veriliyor.  Belediye Sosyal Yardım işleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan sosyolog ve uzmanlardan oluşan ekiplerin tespitleri sonucunda belirlenen kişilerin evlerine, durum tespitine göre, ayda bir kez hizmet götürülüyor.

1 araç sorumlusu, 1 kuaför ve 2 temizlik personelinden oluşan ekip, belirlenen evleri randevu yöntemiyle ziyaret ediyor. Ekipler evlere ulaştığında ihtiyaç sahibi ile sohbet ederek yapılacak işleri listeliyor ve bu liste doğrultusunda hane sahibinin, saç, sakal ve tırnak kesimini gerçekleştiriyor ve ev temizliğini yapıyor.

Çekmeköy Belediyesi’nin evde bakım hizmeti kapsamında; yaş sınırı olmaksızın tüm engelli vatandaşlara, fiziksel olarak evini temizleyemeyecek durumda olup maddî açıdan bakıcı ve temizlikçi çalıştıramayacak kişilere, daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için hizmet veriliyor. Sevgi esasında dayalı projede, ihtiyaçlarını kendi olanaklarıyla karşılamakta güçlük çeken engelli ve yaşlı vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırılması, yaşlılığın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşam ortamlarının iyileştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen ve kriterlere uyan kişiler, Çekmeköy Belediyesi’nin 312 44 44 numaralı Çağrı Merkezi telefonundan ya da Seri Nokta İletişim Birimleri’nden başvuru yapıyor. Yapılan incelemelerde uygun görülen hanelerde evde bakım hizmeti uygulanıyor.

Etiketler:
selyus