Ana Sayfa YAŞAM 14 Temmuz 2014

Çekmeköy’e bir kültür merkezi daha

Çekmeköy Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Mahallesi kültür merkezinin temeli ilçe protokolünün katıldığı bir törenle atıldı.

Çekmeköy’e bir kültür merkezi daha

Çekmeköy Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Mahallesi kültür merkezinin temeli ilçe protokolünün katıldığı bir törenle atıldı.

Geçtiğimiz beş yılda yaptığı önemli icraatlar ile ilçenin çehresini değiştiren Çekmeköy Belediyesi Ahmet Poyraz, Çekmeköylülere verdiği sözleri bir bir tutmaya başladı. Belediye tarafından yapılan projelendirmeyle Cumhuriyet Mahallesi Kültür Merkezi’nin temeli, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle atıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı törene; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hürol Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Demirel, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akıllı bina kendi enerjisini kendisi üretecek

Bir bodrum bir zemin ve 5 normal kattan oluşacak kültür merkezinin toplam inşaat alanı 4 bin 500 m2 olacak. Bodrum katlarında otopark, zemin katta fuaye alanları, sergi salonları olacak. Binanın birinci katında bekleme salonu, derslikler ve sergi salonları, ikinci katında idari birimler ve derslikler, üçüncü katında kafeterya, sergi salonları, dördüncü katında 500 kişilik tiyatro/ sinema/ konferans salonu, beşinci katında seyir terası olacak.

Betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşan, son teknoloji imkanlarının kullanılacağı binanın dış Cephe kaplamaları; cam, alüminyum ve çelikten yapılacak. İki asansörlerden bir tanesi sadece engelli vatandaşların kullanımına sunulacak. 2014 teknolojisi ile yapılacak bina, kendi enerjisini kendi üretebilen bir donanıma sahip olacak.

Etiketler:
selyus